Laat je huis deze zomer opbloeien met de orchidee

De zomer doet bijna zijn intrede en Nederland is er klaar voor. Zo gaat de bezem door het huis en de tuin staat klaar voor de fijne warme avonden. Ook je interieur kan wel een opkikker gebruiken om de zomer in te luiden. Een orchidee fleurt met zijn tropische uitstraling heel gemakkelijk elke ruimte in je huis op.

 

25.000 soorten

Tussen de 25.000 soorten is het niet moeilijk om de juiste match met jouw woonstijl te vinden. Daarnaast is deze exotische plant onlosmakelijk verbonden met de nieuwste trends op woongebied. De kleurrijke orchidee is ideaal voor buiten en leent zich perfect om een botanisch plaatje of een fleurige mini-expo te creëren.

 

Botanic living

De natuur om je heen geeft rust, een moment voor jezelf. We halen het liefst de natuur naar onze woonkamer door te kiezen voor weelderige planten, planten prints en groentinten. Binnen dit botanische plaatje past de orchidee perfect. Kies eens niet voor één orchidee in huis maar cluster ze samen in verschillende potten. Of plant ze in een hangende pot of eentje op poten om dat groene gevoel nog eens extra te benadrukken.

 

 

Kies voor kleur

Binnen de kleurtrends van dit jaar – okergoud en zachtroze– bevalt het de orchidee ook prima. De Cattleya heeft bloemen die 5 tot 15 cm groot worden, komt in vele kleuren waaronder geel, en verspreidt een heerlijke geur in huis. Ook de Phalaenopsis past met zijn mierzoete roze tint of in zachtgele kleur hier bij net als de Cymbidium, die oorspronkelijk uit de Himalaya komt en verkrijgbaar is in een sprekende gele kleur en een zacht rozetint. Deze laatste doet het in augustus verrassend goed op het balkon of in de tuin.

 

 

Buiten genieten van de orchidee

In de zomermaanden volop genieten van de orchidee in en om het huis? Ook in je buitenruimte doet de orchidee het goed; de Garden Orchid is een vaste plant die zijn roots heeft in Noord-Amerika, Rusland, China en Japan. De Garden Orchid is winterhard, kan een strenge vorst aan en bloeit in het voorjaar uit tot een prachtige plant met mooie bloemen zodat je er in de zomer volop van kunt genieten.

 

Foto: Anthura

 

Fleurige mini-expo

Heel iets anders dan het gebruik van potten en vazen is de orchidee bewaren in een glazen box, als een bijzonder geurende schat. Ga in de weer met verschillende glazen opbergdoosjes, style verschillende soorten en kleuren orchideeën in de box zodat je je eigen mini tentoonstelling in huis creëert. Mooi voor op de salontafel maar ook zeker leuk als fleurig cadeau.

 

Winter: Zeit für neue Inspiration mit Orchideen!

 

De orchidee zorgt er voor dat je elk seizoen van zijn prachtige uiterlijk, heerlijke geur en sprekende kleuren kunt genieten. Kies dus zeker eens vaker voor een orchidee in en rondom het huis zodat je het hele jaar door geniet van deze bijzondere, veelzijdige bloem.

 

Volg ons op Instagram, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

 

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.