Orchidee van de maand: de Oncidium

Iedere maand zetten wij een orchidee in het zonnetje met de ‘Orchidee van de maand’. Deze maand is de Oncidium de ‘Orchidee van de maand’. Van een afstandje ziet Oncidium eruit als een groene plant met een stralend bloeiende kroon, maar van dichtbij blijkt deze schone dame heel veel kleine bloemetjes te dragen. Oncidium wordt ook wel heel wild tijgerorchidee genoemd, omdat de bloem vaak in geel en bruin voorkomt.

 

 

Styling

De felle bloemen van Oncidium vragen om passend tegenwicht aan de onderkant: zwart glanzend porselein of dieprood keramiek laten de kleur extra mooi uitkomen, net als hout, voor wie liever een natuurlijk stijlstatement maakt.

 

Oncidium verzorgen

Plaats de Oncidium op een zonnige plaats, maar niet in direct zonlicht. De bloei duurt ongeveer zes tot acht weken. Geef de Oncidium één keer per week water. Zorg ervoor dat de wortels van de Oncidium niet in het water blijven staan. Verwijder daarom het restwater uit de sierpot. De Oncidium gedijt het best door de plant te dompelen (Let op: haal de plant niet uit zijn binnenpot). Na het water geven, de plant goed laten uitlekken. Een keer per maand bijvoeden met (orchideeën)voeding. De ideale temperatuur ligt tussen 15-25ºC.

 

Orchidee van de maand

Iedere maand stellen wij u voor aan een nieuwe orchidee van de maand. Benieuwd welke orchidee er de volgende maand aan bod komt? Bekijk het maandenoverzicht.

 

Volg ons op InstagramFacebook, of Pinterest voor meer styling- en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.