De leukste activiteiten met orchideeën op de Floriade Expo 2022

Vanaf 14 april t/m 9 oktober 2022 is Almere het decor voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022! Dit is een bloemen & planten expositie die slechts één keer in de 10 jaar plaatsvindt. Inspirerende tuinen, congressen, workshops en tentoonstellingen wisselen af met indrukwekkende attracties, verrassende proeverijen, kunst en cultuur. Je wordt geraakt door wat je ziet, ruikt en proeft!


Activiteiten tijdens Floriade

Om de diversiteit van het orchideeën assortiment te laten zien, organiseren we tijdens Floriade diverse evenementen. Zo is er in de belevingskas een Orchideeëntuin met Orchid Room. Deze kun je middels een VR-ervaring beleven. Op de Internationale dag van de Orchidee, donderdag 1 september, lopen er complimentenmeisjes rond. Zij zijn met orchideeën versierd en schrijven een mooi compliment voor je! Kun je daarna vol zelfvertrouwen een nieuwe profielfoto voor de orchideeën selfiewand maken.

Ook zijn er diverse workshops en demonstraties met orchideeën. Hier leer je alles over de orchidee, zoals verzorgingstips, weetjes en uitleg over verschillende soorten. Wil je dit bijwonen? Houd dan de data voor de workshops en demonstraties in de gaten:

  • Zaterdag 16 april – Arrangeur Marloes Joore
  • Zaterdag 7 mei – Arrangeur Marloes Joore
  • Zaterdag 4 juni – Arrangeur Marloes Joore
  • Donderdag 1 september – Arrangeur Romeo Sommers (Koffietijd)

De tijden zijn als volgt:
10.00 – workshop 1
11.00 – demonstratie 1
13.00 – workshop 2
14.00 – demonstratie 2
15.00 – workshop 3
16.00 – demonstratie 3


Thema: Growing Green Cities

Het thema van Floriade Expo 2022 is Growing Green Cities. Onder dit thema worden oplossingen gepresenteerd die nodig zijn om steden groener, gezonder en leuker te maken. Een thema dat nu belangrijker is dan ooit, want in 2050 zal maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad wonen, op slechts 2% van het totale aardoppervlak.

Praktische informatie

Floriade Expo 2022 is van 14 april t/m 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Meer informatie en tickets vind je op de website.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.