Kunstenaar Janne Kyttanen

Schoenen en bloempotten zijn enkele van de simpele producten die uit de 3D-printer rollen. Maar de techniek grijpt razendsnel om zich heen. De eerste woningen worden er mee gebouwd en in de medische wereld wordt er mee geëxperimenteerd. Er zijn zelfs al 3D-printers die gebruikt worden om … 3D-printers mee te maken!

De Finse ontwerper Janne Kyttanen is sinds 2000 totaal in de ban van deze techniek, en werk van hem is te zien in galeries en musea over de hele wereld. In Rotterdam, Barcelona, Basel en Wenen. Maar ook in Israel, in Miami en tot in het Museum of Modern Art (MoMA) in New York aan toe. Bestek, tafels, lampen, maar ook kleding en schoenen. Het is ongelooflijk wat hij allemaal uit de printer tovert. 

150 unieke potten 
Ter gelegenheid van de dag van de orchidee 2014 maakte de veelzijdige kunstenaar de ‘3D Orchid Cloud’. Een metersgrote spiegelende display met daarin 150 unieke bloempotten die met 3D-techniek werden gemaakt. Die potten werden gevuld met 150 verschillende soorten orchideeën. Dat alles als eerbetoon aan de enorme kleurenpracht van de orchidee. Janne zelf drukt het nog krachtiger uit: “Ik wilde iets creëren dat een weergave is van variatie binnen de orchideeënfamilie, in een enorme kleurexplosie.”

3 vragen

Tijd om een column te schrijven had de drukbezette ontwerper niet, maar Art of Life kon hem wel  3Dringende vragen voorleggen:

Wat is het effect van 3D printing op ons dagelijks leven, nu en in de komende 5 jaar?
“Het heeft invloed op de meeste industrieel geproduceerde artikelen in een bepaalde fase van hun ontwikkeling, dus het effect is enorm. En dat zal toenemen met ongeveer 30% per jaar.”

Toen je de 3D Orchid Cloud ontwikkelde heb je een bezoek gebracht aan een orchideeënkweker; wat vond je het meest interessant?
"De wetenschappelijke manier waarop alles werd gevolgd en gecontroleerd was zeer intrigerend."

Als je moet kiezen: natuurlijke bloemen of 3D bloemen?

 “Ik zie alles sowieso als een draadmodel, dus er is geen verschil:-)”

Janne Kyttanen
Janne Kyttanen, geboren in 1974 in Finland begon zijn studie  ‘Design’ in 1996 aan de Escola de Disseny, Elisave in Barcelona. Hij verhuisde naar Nederland om in 2000 af te studeren aan de Gerrit Rietveld Academie. Als pionier in het ontwerpen voor 3D printers heeft Janne gewerkt aan prijswinnende campagnes voor merken als Hyundai, Asics, Nivea, NIKE, Philips en L’Oréal. Hij is nu artistiek directeur (creative director) van 3D Systems, het grootste in 3D printing gespecialiseerde bedrijf ter wereld. 

www.jannekyttanen.com

3D ontwerpen voor Orchideeënpotten
Onderstaand  treft u meerdere linken aan van de door Janne Kyttanen ontworpen orchideeën potten. U kunt (bij beschikking over een 3d printer of toegang tot een 3d printer) deze modellen zelf printen en gebruiken.

Link 1
Link 2
Link 3

Verschillende technieken en materialen van 3d printen
Er zijn meerdere 3D printtechnieken ontwikkeld die allemaal een net andere manier hebben van een object laagje voor laagje opbouwen. Ook verschilt het per techniek wat voor materiaal de printer als voeding kan gebruiken. Zo heb je apparaten die chocolade, maar ook kunststof kunnen printen en anderen die objecten alleen uit een speciaal keramisch poeder kunnen opbouwen. Hieronder de meest gebruikte materialen en technieken:

Materialen:
nylon (polyamide), gerycled hout en polymeer, ABS (materiaal waar  ook Lego van gemaakt wordt), PLA (biologisch afbreekbaar plastic dat gebaseerd is op maïszetmeel), goud, zilver (verlorenwastechniek), titanium,  roestvrij staal, brons, messing (verlorenwastechniek), keramiek

Technieken:

Stereolithografie
Stereolithografie is een techniek die in 1986 al door Charles Hull is uitgevonden. Een laserstraal (kunsthars) verhardt laag per laag de oppervlakte van een vloeibare kunststof. Waar de laserstraal de vloeistof raakt, treedt de verharding in werking. Wanneer een laag is afgewerkt, zakt het platform waar het object op staat object een fractie van een millimeter dieper in het bassin. Het driedimensionale object wordt gevormd door de ultradunne laagjes bovenop elkaar te verharden.

Fused Deposition Modeling
FDM is een techniek waarbij een verplaatsbare spuitmond een lange, dunne draad thermoplastisch materiaal op elkaar legt. Laagsgewijs ontstaat zo een driedimensionaal object. De meeste “thuis”-printers maken gebruik van deze techniek. Het bedrijf Stratasys ontwikkelt FDM 3D printers voor industrieel gebruik.

Selective Laser Sintering
SLS is een techniek waarbij laagsgewijs kunstsof objecten worden opgebouwd door het versmelten van een thermoplastisch (of metaal) poeder. Een laagje poeder wordt telkens op een ander laagje poeder gelegd. Na elke laag wordt de poeder door een laser plaatselijk gesmolten (gesinterd), waardoor het hard wordt en zich mengt met de andere lagen poeder. Dit wordt herhaald totdat een heel object in 3D is ontstaan.

ZCorp 
De techniek van een Zcorp printer is vergelijkbaar met die van SLS. De poederdeeltjes worden niet aan elkaar versmolten door een laser, maar aan elkaar verlijmd met een bindmiddel. Het verschil is dat het toegepaste materiaal beduidend minder sterk is (het beste te vergelijken met gips), maar een voordeel is wel dat je met het 3D printing technologie van ZCorp in full color kunt printen.

Multi Jet Modeling
MJM is een techniek waarbij druppeltjes gesmolten was op elkaar worden gespoten. Ontwerpers gebruiken deze tamelijk breekbare modellen vooral om complexe vormen te visualiseren. Een wasplotter bouwt laag voor laag het object op. De kop van zo’n plotter kan wel uit 100 individuele wasnaalden bestaan.

Polyjet 
Polyjet spuit laag voor laag minuscule druppeltjes vloeibaar polymeer materiaal op een platform. Elke laag wordt door UV licht uitgehard direct nadat het is neergelegd. Hierdoor hecht het aan andere lagen en wordt het meteen hard. Op plaatsen waar nodig wordt het product ondersteund door een kunststof support materiaal.