Nicolas Cloutier is gefascineerd door de orchidee

Parfumeur Nicolas Cloutier gefascineerd door de orchidee. “De orchidee is een heel geheimzinnige bloem die me fascineert. De bloem heeft een seksuele bijbetekenis, zowel door hoe ze eruit ziet als in de literatuur. Dan denk ik natuurlijk aan Proust die de uitdrukking ‘Cattleya doen’ gebruikte wanneer hij het over de liefde had. Deze bloem, waarvan sommigen een beetje naar vanille en groen ruiken, groeit in bomen, alsof ze uit een betoverd bos komen, zo uit onze fantasie.”, aldus Nicolas Cloutier.

 

De orchidee in haar natuurlijke habitat bij Nicolas Cloutier

“De orchidee heeft een prominente plek bij Nose, onder andere in de jasmijn die we buiten hebben, alsof ze in haar natuurlijke habitat is. Bij mij thuis staan ze in de badkamer. Daar krijgen ze goed licht, niet te direct en het is er goed vochtig. De Cattleya is mijn favoriet, door wat Proust erover zei … dat inspireert mij enorm!”, vertelt Cloutier.

 

Nose Store

Nicolas Cloutier, mede oprichter van Nose Store. Nose is een beauty concept store en webshop, uitsluitend gericht op designers merken en vanuit één hoofdgedachte: het opstellen van de parfumdiagnose van de klant.

 

www.nose.fr

 

Volg ons op Instagram, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.