Orchid Inspiration Days 2021


Dit jaar konden we eindelijk weer eens langs bij de kweker tijdens de Orchid Inspiration Days . Nadat het niet door kon gaan in 2020, konden we dit jaar extra genieten van al het moois bij de kwekers! 
 

De leukste trends voor je orchidee

Orchid Inspiration Days is hét zakelijke orchideeënevent van het jaar. Elf orchideeënspecialisten in Nederland openen de deuren om klanten en eindklanten hun assortiment te laten bewonderen. Helaas is het event dus niet voor particulieren, daarom is Orchids Info samen met Dordrecht Fotografie op pad gegaan om de leukste trends vast te leggen! 
 

De trendkleur voor 2022

De trendkleur volgens SION orchids


De trendkleur voor 2022 wordt: Pantone 7647 C en dat is niet voor niets! Een orchidee in deze kleur knalt in elk interieur! 

 
orchidee in prachtige kleuren
 

Orchideeënboog 

Het concept om je orchidee in een boog te laten groeien kende we natuurlijk al, maar nu zie je ook steeds vaker meerdere gelijke takken over elkaar gebogen. 

orchidee in een boog
 

Orchidee in de badkamer

Helaas zie je de orchidee nog steeds vaak in de vensterbank. Maar waarom zou je je orchidee niet eens ergens anders zetten? Zet hem op je nachtkastje naast het bed, of in het tropische klimaat van je badkamer. 

orchidee in de badkamer

Versier je orchidee

Dit jaar zagen we prachtig versierde orchideeën! Geef je orchidee eens wat extra's door bijvoorbeeld wat glitter toe te voegen of gekleurde steentjes op de bark. 


versier je orchidee


Een leuke sierpot

Wist je dat het niet nodig is om je orchidee in een glazen pot te zetten? Vaak denken mensen dat de wortels nog veel licht nodig hebben, maar dit is het belangrijkste tijdens het kweken van de orchidee. Als hij eenmaal thuis staat, kan je de orchidee dus gewoon in een leuke sierpot zetten. 


een mooie sierpot voor je orchidee