Pronkstuk nieuwe collectie 2013

Pronkstuk nieuwe collectie 2013

Delft, 16 oktober 2012 – In de winkel van Jan Jansen aan het Rokin in Amsterdam is vandaag zijn nieuwe Spring/Summer collectie 2013 gepresenteerd. De absolute showstopper is de “Orchid Shoe by Jan Jansen”. De orchid shoe is volledig geïnspireerd op orchideeën en tot stand gekomen in samenwerking met Art of Life, bestaande uit 40 kwekers van potorchideeën. De orchidee is als inspiratiebron duidelijk terug te zien in zowel het design als de materiaalkeuze van de orchid shoe. De ‘limited edition’ orchid shoe is vanaf februari 2013 verkrijgbaar. 

Orchid shoe 

De “Orchid Shoe by Jan Jansen” is een opvallende, elegante schoen die in de kleuren fuchsia, rood, terracotta, paars en cognac op de markt komt. Deze kleuren zijn gebaseerd op bestaande orchideeëntinten en komen voor bij verschillende orchideeënsoorten, zoals de Phalaenopsis, Vanda, Oncidium en Dendrobium. 

Inspiratiebronnen
De orchidee als inspiratiebron is in alle facetten van de orchid shoe terug te vinden. De orchid shoe is weelderig en laat de vrouwelijke kant van de orchidee zien, door het gebruik van een explosie aan orchideebloemen. Deze omhelzen als het ware de voet van de draagster van de schoen. De zachte kanten van de plant komen ook terug in het ontwerp, want de als fluweel aanvoelende bloemen van de orchidee inspireerden tot het gebruik van suède. De bandjes laten de kracht van de orchidee zien en verwijzen naar de stevige wortels. De enorme hak is een verwijzing naar het elegante, vrouwelijke karakter van ‘de Koningin van de Planten’.

Jan Jansen zegt over zijn ontwerp: “De orchidee heeft mij altijd al geboeid en toen ik hoorde dat er een orchideesoort met de bijnaam Venusschoentje bestaat, leek het mij fantastisch een orchid shoe te ontwerpen die is geïnspireerd op deze elegante plant. De orchidee kent vele soorten en variëteiten, en elke soort heeft weer zijn eigen bloemvorm, kleuren en unieke tekeningen. Ik heb me de afgelopen maanden dan ook omringd met zoveel mogelijk verschillende orchideeën om zo tot deze unieke orchid shoe te komen. Ik denk dat ik met de “Orchid Shoe” een draagbaar kunstwerk van de natuur heb gecreëerd.”

De “Orchid Shoe by Jan Jansen” wordt in een gelimiteerde oplage op de markt gebracht en is online en in de winkels van Jan Jansen in Amsterdam en Maastricht te koop. De orchid shoe heeft een adviesverkoopprijs van 495 euro.

Over Jan Jansen
Karakter als basis. Eigenzinnig en onderscheidend. Vooruitlopend en tijdloos. Dat is waar Jan Jansen voor staat. Bijzondere ontwerpen, vanuit ambachtelijke kennis van schoenmaken en vanuit passie ontwikkeld. Bron van inspiratie. Sinds de vroege jaren zestig laat Jan Jansen bijzondere schoenontwerpen het levenslicht zien. Die ontwerpen blijken vaak vooruitlopend én tijdloos te zijn. De samenhang tussen leest, zool en hak is het vertrekpunt voor ieder ontwerp. Gestart in de beroemde ateliers van Follie, D’Alco en Albanese in Rome begon hij aan de opbouw van een eigen collectie. Afwisselend werkte hij ook voor andere modehuizen, zoals Dior en Charles Jourdan. Ieder seizoen weer presenteren Jan en zijn team een sprankelende nieuwe collectie. Afgelopen juli werden de schoenen van Jan Jansen zelfs geshowd tijdens de modeshow van Marga Weimans op de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week. Jan Jansen is één van de bekendste schoenenontwerpers van Nederland en heeft eigen winkels in Amsterdam, Heusden-Vesting, Nijmegen en Maastricht. Daarnaast worden de schoenen op vele verkooppunten in Nederland en daarbuiten verkocht. Voor meer informatie over Jan Jansen en zijn werk bezoek www.janjansen.com