De Orchidee

Bekijk de vele orchideeën

Door de vele verschillende bloemvormen en kleuren is Orchidee een echt designobject. Er zijn maar liefst 25.000 soorten en elke plant is uniek. De meest bekende Orchdieeën soort is de Phalaenopsis, ook wel Vlinderorchidee genoemd. Alleen deze klassieke schoonheid is al verkrijgbaar in honderden verschillende vormen en kleuren.

Andere toppers uit de orchideeën collectie zijn Oncidium (Tijgerorchidee), Vanda, Dendrobium, Miltonia (Viooltjesorchidee), Cambria, Cymbidium en Paphiopedilum (Venusschoentje). 


Soorten orchideeën

Voor uitgebreide informatie over een specifieke Orchidee, klik op de naam van de orchidee.

Cambria-achtige
De Cambria-achtige orchidee is een kruising tussen verschillende geslachten van planten en komt daarom in de natuur niet voor.

Cattleya
Cattleya orchideeën komen van oorsprong voor in Centraal- en Zuid-Amerika.

Cymbidium
De Cymbidium orchidee heeft lange, grasachtige bladeren met bloemen aan lange takken. De bloemen kunnen flink groot worden, soms wel 10 cm doorsnee.

Dendrobium
De dendrobium orchidee groeit in de natuur aan bomen en op rotsen. De naam zegt het al: dendron is het Griekse woord voor boom en bios voor leven.

Dendrobium Nobilé
De naam van deze orchidee doelt op de manier waarop ze in het wild groeien: het liefst op bomen, maar soms ook op rotsen.

Miltonia
De 'Viooltjesorchidee', groeit het liefst langs glooiende rivieroevers of in elk geval graag buiten.

Oncidium
Het dansende prinsesje', groeit op bomen en rotsspleten en houdt in onze contreien vooral van koelte. De Oncidium wordt ook wel Tijgerorchidee genoemd.

Paphiopedilum 
Deze orchidee wordt ook wel eens venusschoentje genoemd (Engels: ladyslipper of slipper orchid, Duits: Frauenschuh). De schoenvormige lip dient als insectenval.

Phalaenopsis
De 'vlinderorchidee' groeit oorspronkelijk in bomen.

Vanda
De Vanda groeit en bloeit aan bomen. De wortels hangen los in de lucht of zijn om de boom heen geslingerd. De Vanda orchidee is er in verschillende kleuren, maar het meest uniek is de blauwe variant (de enige ter wereld).

Zygopetalum
Zygopetalum komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Deze orchidee groeit in de natuur op boomstronken en rotsen in een vochtige omgeving.

Uitzonderlijke orchideeën
Orchideeën die in kleine aantallen geteeld worden en beperkt verkrijgbaar zijn.