De orchidee van geboorte tot volwassenheid fase 5

Van geboorte tot volwassenheid

De zoektocht naar perfectie vereist een lange adem. Ieder jaar produceren de veredelaars duizenden nieuwe kruisingen. De periode vanaf de eerste selectie tot het aanbieden van de orchidee in het assortiment bestrijkt zo’n 8 tot 10 jaar. Het duurt dus wel even voordat een bepaalde soort Orchidee in de huiskamer staat!

Wij volgen dit jaar de Orchidee van selectie tot opkweek naar een mooie volwassen plant. Graag laten we via film beelden zien hoe de Orchidee wordt geboren en groter groeit tot een schitterende kamerplant.

De orchidee fase 5; bloeifase

Een tikkeltje cru is het wel. De mensen op de kwekerij hebben meer dan twee jaar hun best gedaan een mooie, stevig en kleurige orchidee te kweken. En als het dan eindelijk zover is, dan gaan ze d’r uit

Nog eenmaal maken de planten een ereronde over de band. Het is een uiterst kleurrijke parade, waarbij de techniek te hulp schiet om er voor te zorgen dat de juiste orchidee uiteindelijk bij de juiste verkoper terecht komt.

De planten die geschikt zijn bevonden voor verkoop, kun je indelen op allerlei criteria. De hoogte bijvoorbeeld. Je hebt ze van 50 cm, maar ook van 60 en 70 cm.

Verder is er een indeling op vijf hoofdkleuren. Dan zijn er nog de eentakkers, de tweetakkers en zelfs de viertakkers. En dan kun je ook nog onderscheid maken in het aantal bloemen per tak. De ene heeft er 3 tot 5, de andere 6 tot 8 en dan heb je de buitencategorie met 9 bloemen of meer. Alles bij elkaar bijna 200 varianten dus. Maar geen nood. Er is sorteermachine die dat aankan. Zoals je in dit filmpje kunt zien levert dat fascinerende beelden op van een systeem dat met ijzeren precisie elke orchidee naar de juiste band dirigeert. Het afscheid nadert, maar het is wel een afscheid in stijl en in kleur!

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.