Gespot: een magisch Orchideeën festival

Liefhebbers van orchideeën konden hun hart ophalen tijdens het “Orchids Festival” bij de Royal Botanical Gardens in Kew, Londen (4 februari – 5 maart 2017).

Geïnspireerd op de levendige kleuren, de cultuur en prachtige natuur van India toonde het festival gigantische bloemenpresentaties met exotische orchideeën soorten. Indiase riksja’s en levensgrote dierfiguren, waaronder een olifant, pauw en aap waren gedecoreerd met o.a. Cymbidium, Paphiopedilum en Dendrobium. Phalaenopsis “druppels” sierden de plafonds. En met Vanda’s versierde huwelijksbogen schitterden in de kassen. Dit jaar waren er meer dan 36.000 verschillende orchideeën te bewonderen tijdens het bloemenfestival.

  

Elisa Biondi, Princess of Wales Conservatory Supervisor, RBG Kew zegt: “Dit jaar was het Orchids festival heel bijzonder en anders dan andere jaren. Het dompelde de bezoekers onder in de bezienswaardigheden, zintuigen, geluiden en exotische en levendige cultuur van India. We creëerden met de orchideeën een explosie van unieke en kleurrijke schoonheid.”

  

Het Orchids festival omvatte tevens creatieve workshops met orchideeën, diverse films, behind-the-scenes rondleidingen en ‘Orchid Lates’, waarbij je het plantenparadijs ook in de avonduren kon beleven en kon genieten van cocktails en live optredens.

  

Voor informatie: http://www.kew.org/visit-kew-gardens/whats-on/orchids

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.