Orchidee van de maand: Zygopetalum

Iedere maand zetten wij een orchidee in het zonnetje met de ‘Orchidee van de maand’. Deze maand is de Zygopetalum de ‘Orchidee van de maand’. Paars, bruin, groen, gevlamd, soms een luipaardprintje en altijd een volle, schitterend getekende lip –Zygopetalum houdt niet van minimalisme. Je blijft ook naar haar kijken omdat ze op het op het eerste gezicht twee verschillende bloemen lijkt te hebben. De kroon bestaat uit vijf bruin met groene kelkblaadjes waar een wulpse lip uit komt. In de jungle biedt dat uitstekende camouflage, in de huiskamer trekt deze dame extra aandacht.

 

 

Styling

Zygopetalum staat prachtig in houten potten of in robuust bruin aardewerk. Door het bruin van de bovenste bladeren te laten terugkeren in de basis is het geheel stylish verantwoord.

 

Verzorging Zygopetalum

Plaats de Zygopetalum op een zonnige plaats, maar niet in direct zonlicht. De bloei duurt ongeveer zes weken. Houd de Zygopetalum goed vochtig. Geef de Zygopetalum daarom ’s zomers en ’s winters minimaal eens per week water.Bij voorkeur de plant gedurende enkele minuten (5-10 min.) onderdompelen (Let op: haal de plant niet uit zijn binnenpot). Zorg ervoor dat de wortels van de Zygopetalum niet in het water blijven staan. Verwijder het restwater uit de sierpot na het gieten. Geef de Zygopetalum eens per maand (orchideeën)voeding, om zo een optimale groei en bloei te bereiken. De ideale temperatuur ligt tussen 15-25˚C.

Lees hier meer over de Zygopetalum.

 

Orchidee van de maand

Iedere maand stellen wij u voor aan een nieuwe orchidee van de maand. Benieuwd welke orchidee er de volgende maand aan bod komt? Bekijk het maandenoverzicht.

 

Volg ons op InstagramFacebook, of Pinterest voor meer styling- en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.