Tim van Leipsig

‘Gezonde spanning maakt zich nu al van mij meester. Al meer dan 25 jaar ga ik als bloemenarrangeur de wereld over om shows te geven – ik was 14 toen ik voor het eerst met m’n vader meeging – maar wat er op 31 mei gaat gebeuren is toch wel héél bijzonder.

Dan hebben we de allereerste ‘tweetjam’ met kamerplanten. Samen met drie andere internationale arrangeurs mag ik in het theater in Villa Flora op de Floriade gaan ‘tweetjammen’ met orchideeën. ‘Jammen’ is vrij improviseren, zoals we dat van jamsessies van muzikanten kennen. En ‘tweet’ slaat op het feit dat we via Twitter gaan ‘tweeten’ en zo rechtstreeks verslag doen van dit spektakel.

Ik heb er nu al veel lol in. Werk je bij een doorsnee bloemenshow altijd binnen bepaalde grenzen en kaders, nu mogen we helemaal los. Grenzeloos dus, en we gaan ons straks compleet uitleven. Reken maar dat er mooie dingen gaan gebeuren als je vier creatieven loslaat op een podium. Helemaal omdat orchideeën ook nog eens een fantastisch product zijn. Om mee te werken én vanwege de superieure houdbaarheid.

Het theater op de Floriade biedt plaats aan 250 bezoekers. Doordat we volop gebruik gaan maken van de social media is onze jam door vakgenoten, bloemen- en plantenliefhebbers over heel de wereld te volgen. Dat maakt het extra spannend. En helemaal van deze tijd. Voor mijn shows en ook voor mijn bloemenwinkel maak ik zelf ook steeds vaker gebruik van Twitter en Facebook.

Tijdens de ‘tweetjam’ ga ik zeker ook mijn ‘geheime tip’ met het publiek delen. Als bij mij een orchidee nagenoeg is uitgebloeid en er zit nog één mooie bloem aan de plant, dan snij ik die eraf. Die enkele steel zet ik vervolgens op heet water, en dan gaat ie makkelijk nog 14 dagen mee. Dat is toch fantastisch?! Ben trouwens benieuwd of mijn collega’s deze tip ook kennen. Nou ja, dat hoor ik de 31ste mei dan wel…’

Tim van Leipsig
International flower designer

De Tweetjam op donderdag 31 mei vangt aan om 13.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Plaats van handeling is het theater in Villa Flora. De unieke demonstratie met orchideeën is ook via een livestream op deze website te volgen.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.