Zo kom je erachter of jouw orchidee water nodig heeft

Bij het verzorgen van een orchidee is het belangrijk niet te vaak water te geven. Want als er een laagje water in de pot komt te staan, kunnen de wortels gaan rotten. Over het algemeen is in de zomer één keer per week voldoende, en in de winter één keer per twee weken. Maar aangezien elke plant andere behoeftes heeft, kun je het beste altijd eerst even checken of jouw orchidee water nodig heeft. En daar is een heel handig trucje voor!

Heeft jouw orchidee water nodig?

Je komt erachter of jouw orchidee water nodig heeft door naar de wortels te kijken. De kleur van de wortels is namelijk de beste indicatie om te bepalen of jouw orchidee voldoende vocht heeft. Als de wortels grijs zijn, is het tijd om water te geven. Als de wortels groen zijn, heeft de plant nog voldoende vocht.

Water geven

Er zijn twee methodes om je orchidee water te geven:

  • In water dompelen: haal de orchidee uit de sierpot en zet ‘m 5 – 10 minuten in een bak met water, zodat de plant het water kan opnemen. Haal de orchidee eruit, laat ‘m uitlekken en zet hem daarna weer terug in de sierpot. Doe dit het liefst één keer per week.
  • Water geven: schenk zo’n 60 ml water op de aarde in de pot van de orchidee.

Lees ook: Verzorging van de orchidee

 

In deze video kun je bovenstaande stappen zien:

@orchidsinfo

It’s so easy! #orchids #orchidcare #orchidee #houseplantsoftiktok #plantcaretips #plantenverzorgen #howtowaterplants

♬ original sound – Daniel Aguilar

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.