3D Orchid Cloud onthuld op Internationale Dag van de Orchidee

Op 4 september, is het de Internationale Dag van de Orchidee. Orchideeën, de meest veelzijdige, natuurlijke beauty’s onder de planten staan deze dag letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. De internationaal vermaarde 3D artist Janne Kyttanen heeft op verzoek van alle orchideeëntelers die ons land rijk is, verenigd onder “Art of Life” een bijzonder kunstwerk gecreëerd bestaande uit 150 orchideeën in 3D potten. Deze 5,1 meter lange en 1,5 hoge 3D Orchid Cloud werd gepresenteerd in Felix &Foam – een tijdelijke samenwerking tussen het fotografiemuseum Foam, Frame en restaurant Foyer. Het kunstwerk is tot en met maandag te zien, waarna het naar verwachting een tour langs internationale musea zal maken.

 

 

3D Orchid Cloud

Op spectaculaire wijze is de 3D Orchid Cloud onthuld voor genodigden in Felix &Foam, alwaar de orchideeën op een natuurlijke manier samensmolten met dé ‘tech trend’ van nu: 3D printing. De “Orchid Cloud” is een co-creatie van internationale 3D kunstenaars onder aanvoering van de Finse 3D goeroe Janne Kyttanen én de kunstenaars in het telen van Orchideeën verenigd onder “Art of Life” (alle Nederlandse Orchideeën telers.) De Nederlandse telers stuurden elk hun mooiste orchidee naar de Keizersgracht, waarna bloemsierkunstenaar Pim van den Akker de styling van deze 150 orchideeën die het kunstwerk rijk is voor zijn rekening nam. Hij koos de Kleur van het jaar 2014, Radiant Orchid, uit voor een mooi plaatsje in de Cloud. Iedereen die zich ook wil laten inspireren door “Design meets Nature” kan dit doen in Felix &Foam tot en met zondag aanstaande.

 

Foto: Kyttanen met zijn 3D Orchid Cloud

 

Samenwerking met internationale ontwerpers

Na ontwerpers als Jan Taminiau, Jan Jansen en Philip Treacy, de Britse hoedenkunstenaar die het ontwerp op de Dag van de orchidee in 2013 voor zijn rekening nam, is het nu de beurt aan Janne Kyttanen om samen te werken met Art of Life: de vereniging van orchideeënkwekers in Nederland. Ieder jaar vraagt Art of Life een internationaal bekende kunstenaar om zich te laten inspireren door de veelzijdigheid van de orchidee en speciaal voor 4 september een ontwerp te creëren.

 

Nederlandse tuinders de orchideeën kampioenen van Europa

Niet veel mensen weten dat Nederlandse tuinders de orchideeën kampioenen van Europa zijn. Per week brengen de telers zo’n 1.5 miljoen volwassen orchideeën op de markt, die via veiling of contracten hun weg naar de consument vinden. Van alle orchideeën in Europa is 90% afkomstig uit Nederlandse kassen. Inmiddels staan er een kleine 500 voetbalvelden aan kassen vol met planten in Nederland.

 

Volg ons op Instagram, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.