5 verrassende plekken voor een orchidee in huis

Hij mag dan vooral vaak schitteren voor het raam in de woonkamer, maar de orchidee heeft veel meer in huis. Vijf plekken waar deze beauty uit de tropen óók de show steelt. Dat de orchidee bij veel mensen voor het raam staat, is op zich niet vreemd: het is een prachtige plant om mee te pronken, zeker als hij in volle bloei staat. Maar ook in een andere setting weet ie veel toe te voegen. De orchidee is vrolijk, kleurrijk en graag in gezelschap van andere orchideeën. Daarom hierbij 5 verrassende plekken voor een orchidee in huis.

 

1. Inspiratie in de werkkamer

Wist je dat planten goed zijn voor de creativiteit, productiviteit en concentratie? Een bloeiende orchidee geeft net wat extra focus en flow om lekker te kunnen werken. Een goede reden om een mooie verzameling aan te leggen op en rond het bureau.

 

 

Lees ook: Verzorging van de orchidee

 

2. Contrast in de badkamer

Omdat ze uit de tropen komen, houden orchideeën wel van een warme en vochtige omgeving. Geen wonder dus dat ze zich prima thuis voelen in de badkamer – waar ze overigens prachtig afsteken tegen tegels, keramiek en glas.

 

 

3. Rust in de slaapkamer

Orchideeën hebben een rustgevend effect en zuiveren de lucht: als dat niet goed is voor de nachtrust! En met zo’n exotische plant op het nachtkastje is het ook fijn wakker worden.

 

 

4. Sfeer in de keuken

Elke keuken, strak of landelijk, krijgt meer sfeer met levend groen. Daarom is deze plant, met z’n verrassende vorm, ook een aanwinst voor het aanrecht. Koken is nog nooit zo leuk geweest.

 

 

5. Warm welkom in de hal

In een hal waar een kleurige orchidee de gasten welkom heet, voelt iedereen zich meteen prettig. De charmante bloeier geeft warmte en kleur aan de ruimte. Zet hem op een bijzettafel of gewoon op de grond.

 

 

Bron: vtwonen.nl

 

Volg ons op Instagram, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.