Een orchidee voor de liefste moeder om Moederdag te vieren

Op zoek naar een speciale manier om Moederdag te vieren? Orchideeën zijn een prachtige en betekenisvolle keuze, die staan voor liefde, schoonheid en kracht – net als de geweldige moeders in ons leven. Een orchidee cadeau geven – ook wel bekend als de koningin der planten – is de perfecte manier om je moeder te laten zien hoeveel je haar waardeert.

 

Symbolische waarde

Orchideeën hebben een speciale betekenis: ze staan voor liefde, schoonheid en kracht. Een persoonlijk cadeau om je moeder te laten weten dat je van haar houdt. Heeft ze een lievelingskleur? Is het ingetogen en sereen of meer uitbundig en helder? Met meer dan 25.000 soorten is de orchideeënfamilie een van de grootste plantenfamilies op aarde. Elke plant is uniek en heeft zijn eigen betekenis, perfect om een orchidee te vinden die past bij de stijl en persoonlijkheid van je moeder.

 

Lees ook: De betekenis van een orchidee

 

 

Vrouwelijkheid, vrede en vriendschap

Je moeder, schoonmoeder of oma verrassen met een orchidee is een geweldige manier om je liefde voor haar uit te drukken. De bekendste orchidee is de Phalanaenopsis (vlinderorchidee), die elegantie en vrouwelijkheid symboliseert. De blauwe Vanda daarentegen is zeldzaam en symbolisch, staat in India voor vrede en wordt alleen verkocht bij gespecialiseerde bloemisten of tuincentra. De Dendrobium orchidee betekent in het Grieks “leven in een boom”. Deze orchidee is een buitengewoon symbool geworden voor liefde, verfijning, schoonheid, charme, vruchtbaarheid en bedachtzaamheid.

 

Photo: Dendrobium orchid

Photo: Dendrobium orchid

 

Orchideeën en verzorging

Een orchidee is een geschikt cadeau, zelfs voor moeders die niet zo van tuinieren houden. Orchideeën kunnen gezien worden als epifyten en groeien met hun wortels omhoog. Hierdoor gaan mensen ervan uit dat het een plant is voor gevorderde tuiniers, wat zeker niet het geval is. Je hoeft de plant maar één keer per week water te geven (samen met voeding) door hem 10 minuten in een laagje water te zetten. Zet de plant op een plek met veel licht, maar niet direct in het zonlicht of op de tocht. Met deze tips maak je zowel de orchidee als je moeder heel blij!

 

Volg ons op Instagram, Tiktok, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.