Orchidee geniet koninklijke status

Orchidee geniet koninklijke status

De orchidee heeft de naam de ‘koningin der bloemen’ te zijn. Tal van ‘Royals’ en andere beroemdheden zijn er dan ook dol op!

Die liefde beperkt zich niet alleen tot het bewonderen en genieten van orchideeën in een vaas. Prinsen, prinsessen, ‘first ladies’ en andere ‘vips’ zijn gaarne bereid hun naam aan een bijzonder soort te verbinden.

Ook mannen

Koningin Elizabeth deed dat bijvoorbeeld. Maar ook Michelle Obama, Laura Bush en Hillary Clinton hebben een orchidee op hun naam staan. En denk nou niet dat zoiets alleen vrouwen te beurt valt. Ook Nelson Mandela en ‘sir’ Elton John behoren tot dit selecte gezelschap.

Koninklijke paar

In 2012 ging de naamgeving van orchideeën weer een nieuwe fase in, want toen kreeg een wit-rode soort de naam van maar liefst twee personen. Prince William en Princess Kate Middleton, het jaar daarvoor getrouwd, verbonden hun beider naam aan deze orchidee.

Máxima

Het Nederlandse koninklijk huis heeft (nog) geen orchidee op naam staan, maar de exotische bloem is er genoegzaam bekend. Zoals afgebeeld op een prachtige zijden waaier die zich in het Koninklijk huisarchief bevindt. De waaier is in zachte pasteltinten beschilderd met zingende vogels én fraaie orchideeën. Koningin Emma kreeg ‘m rond 1890 cadeau. Meer dan 100 jaar later deed Koningin Beatrix de waaier cadeau aan Máxima. Staan er onverhoopt eens geen verse orchideeën in Villa Eikenhorst, dan kan de huidige koningin zó toch van de schoonheid van de ‘koningin der bloemen’ genieten!

Waaier met afbeelding van orchideeën en kolibri’s

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.