Zo geef je jouw orchidee een nieuw leven in de lente

Wist je al dat een orchidee niet één keer bloeit, maar veel vaker? Je kunt jarenlang van deze plant genieten! De lente is het perfecte moment om een orchidee een nieuw leven te geven. Doordat de zon meer schijnt en de temperatuur stijgt, krijgt een orchidee vaak weer nieuwe knoppen. In dit artikel geven we je een paar tips, zodat je jouw planten daar optimaal bij kunt ondersteunen!

 

Zo geef je je orchidee een nieuw leven in de lente

Als jouw orchidee net is uitgebloeid, kan het even duren voordat deze weer opnieuw bloeit. Gelukkig is dat het wachten waard, want als deze plant bloeit, kun je er ook meteen meerdere weken – soms zelfs maanden – van genieten! Als een orchidee weer gaat groeien, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ‘m daarbij te helpen:

  • Zet de orchidee op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Als orchideeën te weinig licht krijgen, krijgen ze weinig of geen bloemen.
  • Een orchidee houdt niet van tocht. Af en toe wat frisse lucht kan geen kwaad, maar pas op met ramen en deuren die vaak openstaan.
  • Ondersteun nieuwe stengels met een stokje. Ze zijn zwaar en vaak nog erg dun en breekbaar, dus kunnen ze de ondersteuning goed gebruiken. En de stokjes met clipjes zitten natuurlijk niet voor niks in de pot!
  • Geef je orchidee één à twee keer per week water. Doe dit bij voorkeur door ze zo’n 5-10 minuten in een bakje met water te zetten, zodat de wortels het water kunnen opnemen.
  • Laat jouw orchidee extra stralen door deze een beetje extra orchideeënvoeding te geven. Let op: normale plantenvoeding is veel te sterk voor een orchidee, gebruik daarom alleen speciale orchideeënvoeding!
  • Verhoog de luchtvochtigheid door de bladeren van de orchidee zo nu en dan te besproeien met een plantenverstuiver.
  • De ideale kamertemperatuur voor een orchidee ligt tussen de 20 en 22°C.

 

 

Lees ook: Zo houd je jouw orchidee in topconditie

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.