Orchidee van de maand: Vanda

Iedere maand zetten wij een orchidee in het zonnetje met de ‘Orchidee van de maand’. Deze maand is de Vanda de ‘Orchidee van de maand’. Bindingsangstige wil geen grond om haar wortels en zelfs een pot kan haar niet bekoren. Dat maakt deze orchidee een zeer bijzonder exemplaar, dat los aan een haakje of hangend aan een kroonluchter de show steelt. De orchidee spreekt enorm tot de verbeelding door dit gedrag, haar grappige groene bladeren en schitterende bloemen in diepblauw, paars, roze, rood, oranje geel en wit. De blauwe zijn het bekendst.

 

 

Styling

De decoratieve luchtwortels van Vanda staan spectaculair in een glazen vaas. De wortels groeien vast aan het glas. Om de orchidee water te geven vul je even de vaas, laat de wortels zich tien minuten volzuigen en giet daarna het water weg.

 

Verzorging Vanda

De Vanda groeit het best op een lichte standplaats in een glazen vaas. De Vanda moet zoveel mogelijk licht krijgen, maar in de zomer geen direct zonlicht. De optimale temperatuur is 17 tot 28º C. De bloei duurt gemiddeld tussen de zes tot acht weken.

Als ‘luchtplant’ heeft de Vanda niet constant water nodig. Vul de vaas twee keer per week voor de helft met lauw water en leeg de vaas na ongeveer een half uur. Van maart tot september is het raadzaam om één keer per twee weken (orchideeën)voeding toe te voegen aan het water. Indien de Vanda niet in een vaas staat maar wordt opgehangen hou dan bovenstaand schema aan, maar sproei dan de luchtwortels.

 

Orchidee van de maand

Iedere maand stellen wij u voor aan een nieuwe orchidee van de maand. Benieuwd welke orchidee er de volgende maand aan bod komt? Bekijk het maandenoverzicht.

 

Volg ons op InstagramFacebook, of Pinterest voor meer styling- en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.