Haal het buitengevoel naar binnen met orchideeën in herfsttinten

Met de herfst voor de deur is het tijd om het buitengevoel naar binnen te halen. En planten zijn daar het ideale middel voor! Maar dat doen we niet door zomaar wat planten neer te zetten. Nee, we maken er iets origineels van, met orchideeën in herfsttinten. Lees verder voor onze tips!

Haal het buitengevoel naar binnen

Er zijn verschillende manieren om meer groen in huis te halen. Wat denk je bijvoorbeeld van een plantentafel vol diverse soorten orchideeën? Als je er ruimte voor hebt, kun je meerdere kleine plantentafels creëren.

 

 

Een trolley vol planten is ook een leuke idee. En handig, want je rijdt ‘m zo naar een andere plek als dat nodig is. Je zou ‘m zelfs als roomdivider kunnen gebruiken!

 

Lees ook: DIY: Orchidee onder stolp

 

Een andere optie: een plantenhoek. Gebruik hierbij potten en standaarden in verschillende vormen en hoogtes, om een driedimensionale look te creëren.

 

Dendrobium orchidee

 

Wil je het liever iets rustiger houden? Koop dan een extra grote pot en zet daar een aantal orchideeën in herfsttinten in. Houd daarnaast vast aan het natuurlijke thema door natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout en marmer. Mix dit met veel kussens, zachte plaids en vloerkleden. Steek tot slot een paar kaarsen aan.

 

Foto Microflor

Foto: Microflor

Een fijne thuiswerkplek maak je met orchideeën

 

Orchideeën in herfsttinten

Wist je dat orchideeën in diverse kleuren komen, waaronder mooie herfsttinten? Van bruin tot roze, rood en paars. Een voorbeeld is de Oncidium orchidee, die vooral in geel-roodbruin komt. Maar deze soort is ook in andere kleuren verkrijgbaar: van witte tot bruine tinten.

 

 

De Miltonia, ook wel ‘Viooltjesorchidee’ genoemd, komt onder andere in roze, rood en paars. Het meest opvallende kenmerk van deze orchidee is het ‘masker’.

 

 

De Cambria orchidee is ook beschikbaar is diverse herfsttinten, zoals paars, rood, geel, groen en bruin.

 

Foto: Mooiwatplantendoen.nl

 

Lees meer over de verschillende soorten orchideeën!

 

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.