Dendrobium Nobilé

De naam van deze plant doelt op de manier waarop ze in het wild groeien: het liefst op bomen, maar soms ook op rotsen. Dendron is Grieks voor ‘boom’ en ‘bios’ betekent leven. De Dendrobium Nobilé is afkomstig uit Zuid-Oost Azië, het Himalaya gebied, Maleisië, Zuid China en Japan.

Uiterlijk van de Dendrobium Nobilé

De Dendrobium Nobilé onderscheidt zich van de andere orchideeën soorten door het trosje bloemen dat zich vormt tegenover de oksel van elk blad. Met deze bijzondere bloeiwijze aan de stam heeft de Dendrobium Nobilé een houdbaardheid van minimaal 8 weken. De geurende bloemen zijn vijf tot acht cm breed. De kleur varieert van geheel wit over geel en oranje, tot rood en paars en combinaties daarvan.

Verzorging Dendrobium Nobilé

De Dendrobium Nobilé verdraagt veel licht, (meer dan de andere type orchideeën) maar plaats hem niet in direct zonlicht.

Net als andere orchideeën mag de Dendrobium Nobilé ook niet te nat staan. Geef pas water als de aarde bijna droog is, 1 keer per week is genoeg. De Dendrobium Nobilé gedijt het best door de plant te dompelen (Let op: haal de plant niet uit zijn binnenpot). Laat hem goed uitlekken.

De Dendrobium Nobilé begint zijn bloei cyclus in het voorjaar. Daarvoor is een goede luchtvochtigheid nodig, regelmatig water geven, een beetje (orchideeën)voeding om de maand en zet de plant op een lichte en warme plaats.

De Dendrobium Nobilé staat het liefst in omgeving met een temperatuur tussen de 15 en 25ºC.

Als de bloemstengel is uitgebloeid, vallen de bloemen er vanzelf af. Zet de Dendrobium Nobilé weg op een lichte plaats waar het in de winter rond de 10 tot 15ºC is. Geef de orchidee in deze periode gewoon water, laat de plant niet uitdrogen. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer nieuwe bloemen. Dit duurt in de regel acht tot twaalf maanden.

De Dendrobium Nobilé gedijt niet goed in een te grote pot en blijft het liefst 2 tot 3 jaar in dezelfde pot staan. Ompotten is dus alleen nodig wanneer de Dendrobium Nobilé echt niet meer in de pot past. Goed dompelen en uitlekken blijft de beste manier van watergeven!

Let op met volle zon: Deze planten mogen niet in de volle en directe zon staan, omdat het risico op verbranding bestaat. Een lichte plek waar de zon niet direct instraalt is wel goed. Een raam op het noorden of een afscherming van de zon zou prima zijn.
Dompelen 1x per week: Een potplant met de pot in een bak met water geeft aan dat deze plant ervan houdt om voor korte tijd (10 minuten) met de kluit in het water gedompeld te worden. Na het dompelen moet het water uitlekken.
(Orchideeën)voeding 1x per maand: Deze plant heeft een matige voedingsbehoefte. Eén keer per maand verzorgen met voedsel met inachtneming van de concentratie die aanbevolen wordt op het product, is voldoende.
Minimum 15°C, Maximum 25°C: Deze plant voelt zich in de meeste huiskamers thuis.
Niet geschikt voor consumptie: Deze planten zijn niet geschikt voor consumptie door mensen en dieren.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.