Welke kleur orchidee is jouw favoriet deze kerst?

Welke kleur orchidee is jouw favoriet deze kerst?

De leukste feestdagen aan het einde van het jaar: kerst! Veel gezelligheid, familie en lekker eten. Mooie spullen en accessoires toveren je huis in feestelijke sferen. Denk ook aan de typische groene sfeermakers. Bijvoorbeeld luxe uitstralende orchideeën in allerlei warme kleuren.
Wat zijn dit jaar de kersttrends? Welke kleuren zien we in de kerstboom? En met welke accessoires en planten haal je de kerst van 2015 in huis? Lees over de trends en laat je inspireren.

Winter wandeling

Heerlijk om te doen tijdens de feestdagen: een winterse wandeling door de natuur. Haal deze natuurlijke sfeer in huis met houten accessoires en een bonte mix van ongerepte materialen. Trek het buitengevoel door naar binnen. Het zijn vooral warme, winterse kleuren die hierbij horen: geel, paars en blauw. Zoek een paarse Paphiopedilum of een Cymdidium in een bruint tint. Helemaal hot hierbij naast de houten kerstboom, een orchidee in ongerepte vorm. Dit zorgt voor de extra natuurlijke look!

Scandinavisch stoer

Nog niet zo lang geleden met een frisse wind vanuit het hoge noorden overgewaaid: de Scandinavische toer. Deze trend zorgt voor een warme uitstraling in huis. Accenten van denim, koper en oker geel passen prima bij natuurlijke en robuuste materialen. Ga voor een stoere kerst met bijvoorbeeld koperen bellen in de boom. Laat de kleuren blauw en okergeel terugkomen in je orchideeën.

Romantisch pastel

Beleef de romantische sfeer deze kerst. Pastelkleuren en geometrische vormen zijn de basis van deze trend. Zilveren accenten en sprankelende glitters zorgen voor een feestelijk gevoel. Deze lieflijke,  romantische sfeer trek je door naar je kerstboom. Combineer dit met verschillende zachte tinten orchideeën. Bijvoorbeeld een zacht roze Phalaenopsis, ook wel vlinderorchidee genoemd. Dat is heerlijk thuiskomen in deze romantische sfeer.

Magische glamour

De dagen zijn korter. Kondigen de magische tijd rondom kerst aan. Luxe materialen met een gouden gloed geven je huis een chique uitstraling. Wat zilver, glitters en de juiste verlichting geven jouw huis de magische glamour. Een chique geheel maak je met de koningin onder de planten: de orchidee. Puur wit in gouden en zilveren pot. Of juist een ‘rode’ variant orchidee. Hou je niet in deze kerst!

Bron: www.wonenonline.nl

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.