Addy van den Krommenacker

‘Bloemen zijn een terugkerend element in mijn ontwerpen. Elk jaar kies ik wel weer voor een prachtige bloemenprint en werk ik met een stof waar een bloem in terugkomt. Die voorkeur in mijn ontwerpstijl sluit naadloos aan bij mijn keuzes in ‘real life’, ik ben meer van de bloemen dan van de planten.

Orchideeën vind ik al mijn hele leven mooi. Ik heb ze nu verwerkt in een collectie voor de 140 winkels van Steps. Voordat ik mijn naam aan hen verbond heb ik daar wel goed over nagedacht. Mijn beide couturezaken vormen mijn basis, samen met een aantal exclusieve ‘pret a porter’ winkels in het buitenland. De samenwerking met zo een grote modeketen is echter een fantastische manier om iets voor een groot publiek te doen.

Mensen kennen mijn werk van de shows, van de rode loper en de bruidsjurken die ik voor filmsterren en artiesten ontwerp. Mijn schare fans breidt nog fiks uit ik krijg steeds meer mensen die mijn jurken mooi vinden. Ik ontvang veel mails en al die geweldige reacties zijn een welkom compliment. Het is ook fijn dat je wordt gewaardeerd en dat ze je dragen.

Voor Steps heb ik ruim dertig creaties ontworpen. Daaronder dus enkele jurken met hele grote prints van orchideeën. Het leuke aan deze samenwerking was dat je het doet met een heel team. Dat was voor mij tamelijk luxe. Ik maakte een ontwerp, zij pakten het op en gingen achter de stoffen en monsters aan. Die kreeg ik te zien, paste ze aan en dan nam het team het weer van me over.

Het mooie van dit beroep is de veelzijdigheid. Ik ben trots als ik voor een beroemdheid een trouwjurk mag ontwerpen waarvan de foto’s de hele wereld overgaan. Maar het op maat maken van kleding voor vrouwen die wat andere maten hebben dan filmsterren en fotomodellen vind ik ook mooi. Het geeft voldoening als je dat technisch goed kunt. En via Steps bedien ik weer een groter en jonger publiek. Vrouwen trekken mijn ontwerpen meestal aan voor iets feestelijk. Het is leuk om op Facebook en Twitter jouw jurken op al die feestjes terug te zien!

Mijn  hele leven is mode. Van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Het is heel hard werken maar je voelt het niet, omdat je het zo leuk vindt. Ik zit al dertig jaar in de mode maar ontwerpen doe ik pas sinds tien jaar. In dat opzicht heb ik een aparte carrière en ben ik een laatbloeier. Wat dat betreft lijkt ik wel wat op een orchidee!’

Addy van den Krommenacker
Modeontwerper

www.addyvandenkrommenacker.nl

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.