De nieuwste trend volgens stylist Elize Eveleens: verzamelen

Het is de nieuwste trend volgens bloemen en planten stylist Elize Eveleens: verzamelen. En met orchideeën kun je een prachtige collectie aanleggen. Zoals de één horloges verzamelt, zo kun je ook orchideeën verzamelen. Groot en klein door elkaar, variatie in bladvorm en kleur; de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus niet drie dezelfde exemplaren op een rijtje, maar vijf compleet verschillende. De vergelijking met horloges maak ik niet zomaar. Ook orchideeën geven je een luxe en rijk gevoel. En een orchidee is in mijn ogen ook altijd mooi, of je nu een heel duur exemplaar hebt of een goedkopere soort.

 

 

Bloemen en planten zo goed mogelijk voor de dag laten komen

Ik ben opgegroeid tussen bloemen en planten, opgeleid als meester-binder en volgde daarna de kunstacademie. Daar leer je een andere manier van kijken. Die gebruik ik om mensen te laten zien hoe fijn bloemen en planten zijn. Dat beschouw ik al dertig jaar als mijn voornaamste missie: bloemen en planten zo goed mogelijk voor de dag laten komen. In veel landen heb ik daarvoor o.a. bloemisten getraind en tentoonstellingen ingericht. De laatste jaren ligt het accent vooral op fotografie voor internationale campagnes en ben ik ook veel met film en video bezig.

 

De nieuwste trend volgens stylist Elize Eveleens: verzamelen

Foto: Elize Eveleens

 

Fotoshoot styling

Bij een fotoshoot is het voor de juiste compositie soms nodig een bloem of plant wat aan te passen. Van een orchidee een blad verwijderen kan nog nét, maar de bloem verwijderen mag van mij nóóit. Omdat ik weet hoeveel moeite de plant moet doen voor die bloem. Bij een cyclaam maakt dat niet uit, die heeft zoveel bloemen. Maar voor de orchidee is die bloem een levenswerk; daar ga je dus voorzichtig en respectvol mee om. Dat is althans mijn opvatting. Niet overal denkt men er zo over. Ik herinner me een opdracht in IJsland. Het vroor zeker 20 graden, maar bloemen en planten werden er open en bloot over straat vervoerd. Inpakken was van minder belang; wat telde was dat men kon zien waar je mee aankwam!”

Stylist Elize Eveleens doet o.a. fotostyling bloemen en planten en is mede-eigenaar Klimprodukties. Meer informatie: www.klimprodukties.nl

 

Volg ons op Instagram, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.