Tuintrends met de orchidee voor buiten

Als de zon zich in volle glorie laat zien, willen we er klaar voor zijn. Lekker naar buiten en genieten van de rust en schoonheid van je eigen tuin. De laatste jaren krijgt de tuin steeds meer de aandacht die het verdient. Ook is de tuin steeds meer het verlengde van ons huis. Wist je dat je de meeste orchideeën soorten ook buiten mag zetten in het voorjaar en zomer? Leuk om je tuintafel op te fleuren. Kies daarom een orchidee die past in de laatste tuintrends. We zetten ze alvast voor je op een rij.

Tuintrends met de orchidee voor buiten

 

Orchidee trend 1: Asia Mania

Laat je inspireren door de mysterieuze sferen uit het Verre Oosten en verander je tuin of terras in een oase van rust en gezelligheid. Veel Orchideeën komen van origine uit Azië. De kracht en sfeer van deze landen zit in de bloem verweven. Cymbidiums hebben bijvoorbeeld prachtige aarde kleuren, zoals donker rood en bruin. Mooi in een antraciet terraspot.

 

Orchidee trend: Asia Mania

 

Orchidee trend 2: Razend Romantisch

Een veranda of overdekt terras leent zich prima voor het maken van je eigen buitenkamer. Met deze landelijk romantische sfeer waan je je al snel in een vakantie op een zonnige plek. Door buitenlantaarns, gezellige kussens en rieten manden met Orchideeën zoals de Dendrobium op het terras, creëer je het romantische gevoel van binnen ook buiten.

 

Orchidee trend: razend romantisch

 

Orchidee trend 3: Très Tropicana

Wel of geen zon, met de juiste decoraties ontstaat vanzelf een tropische sfeer op je terras. Felle accenten in fuchsia, paars, geel en groen doen stoere tuinmeubelen opleven en creëren een vrolijke ambiance. Kies een roze sierpot met een Cambria-achtige in een knallende kleur roze. Dat haalt toch een ultiem vakantiegevoel naar boven?

 

Orchidee trend: Très Tropicana

 

Een aantal orchideeën soorten, zoals de Cymbidium, Dendrobium en de Cambria-achtige, kunnen in het voorjaar en de zomer prima buiten staan om jouw tuintafel kleur te geven. Let wel goed op de buitentemperatuur, ook ’s avonds. Deze mag niet onder de 9â—¦C en niet boven de 25â—¦C zijn. Kies een plek uit de wind en in de schaduw van bijvoorbeeld een boom of een struik staat. Vermijd de felle middagzon en profiteer van de milde ochtend- en de avondzon. Geef je plant buiten wel iets vaker water!

 

Volg ons op Instagram, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.