De nieuwste interieurtrends met orchideeën om je huis winterklaar te maken

Het zal niemand zijn ontgaan: de winter staat voor de deur. Door de korte en donkere dagen zijn we er aan toe om het binnen gezellig te maken. En waarom wachten tot de kerstboom zijn intrede doet? Met een orchidee in huis krijgt je interieur direct meer sfeer tijdens de winter, zowel voor als na kerst. In dit artikel vind je de nieuwste interieurtrends met orchideeën om je huis winterklaar te maken.

De nieuwste interieurtrends met orchideeën om je huis winterklaar te maken

 

Meer dan 25.000 soorten

Deze bloemrijke kamerplant is, dankzij de meer dan 25.000 soorten, verkrijgbaar in talloze kleuren en variaties. Hierdoor zijn er altijd orchideeën die goed passen binnen de nieuwste interieurtrends deze winter. Ga bijvoorbeeld voor een chique stijl met fluweel en de stijlvolle Cambria orchidee. Of geef je interieur een bohemian boost door verschillende kleuren orchideeën te combineren in huis.

 

Trend 1: Bohemian winter

Verdrijf deze winter de somberheid en ga voor uitbundig in je interieur. Het combineren van niet voor de hand liggende kleuren binnen de bohemian trend is er een die we veel gaan zien en de orchidee met al haar kleuren leent zich hier perfect voor. Combineer bijvoorbeeld een oudroze Cymbidium met een lilakleurige Dendrobium en een geel met paarse Zygopetalum. Verzamel je groene kamerplanten? Combineer ze dan met de orchideeën. Zo’n contrastrijke botanische verzameling zorgt voor een ware kleurexplosie in huis tijdens de grijze dagen.

 

Styling Elize Eveleens – Klimprodukties

 

Trend 2: Hotel chic

Waar eind vorig jaar nog werd gekozen voor lieflijk en romantisch, pakken we het deze winter chic aan. Met rijke materialen als goud en fluweel creëer je met deze trend een luxe en warme sfeer in huis. Een orchidee die naadloos hierbij aansluit is de Cambria. Met zijn exclusieve uitstraling en stervormige bloemblaadjes geeft deze orchidee direct een chique twist aan jouw inrichting.

 

Idées avec les orchidées

 

Trend 3: Een luchtige kerst

Niet iedereen heeft plek voor een kerstboom in huis. Gelukkig zijn er genoeg creatieve oplossingen om je huis feestelijk en groen aan te kleden zonder een spoor van dennennaalden achter te laten. Versier je kersttafel bijvoorbeeld met exotische luchtplanten, zoals de Vanda orchidee. Zet de Vanda in een glazen vaas op tafel en plaats kerstverlichting onder in de vaas. Zo heb je simpel en snel sfeervolle kerstversiering zonder dat deze veel ruimte in beslag neemt. De Vanda is verkrijgbaar in verschillende stijlvolle kleuren en zelfs na de kerst geeft deze plant nog wekenlang plezier als hangplant in huis.

 

 

Ieder seizoen kun je van de bijzondere, veelzijdige orchidee genieten vanwege de uitgebreide keus aan kleuren, maten en soorten. Kies dus zeker eens vaker voor een orchidee in en rondom het huis en ‘feel better around orchids’.

 

Volg ons op Instagram, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.