Cambria: zwierige stengels en extravagante bloemen

Met haar bijzondere, kleurrijke bloemen en zwierige groene stengels is de Cambria een prachtige verschijning. Tel daar een rijke symboliek en een onderhoudsvriendelijk karakter bij op, et voilà: je hebt je ideale huisgenoot gevonden!

 

Kleuren en vormen

Deze exclusieve orchidee kent een grote diversiteit aan kleuren en vormen. Ze zijn verkrijgbaar van rond tot stervormig en met bloemen die variëren van klein (1,5cm) tot groot (10cm). De bloemen zijn mooi getekend en komen voornamelijk voor in bruin, rood en paars. Maar je kunt ze ook tegenkomen in roze, oranje, wit en geel. Ook combinaties van kleuren zijn mogelijk!

 

 

Symboliek

In het oude Griekenland stond deze orchidee symbool voor vruchtbaarheid en mannelijkheid. Tegenwoordig symboliseert de bloem voornamelijk schoonheid, rijkdom, liefde en kracht.

 

Lees ook: zo bijzonder zijn de exclusieve orchideeën

 

Herkomst

De Cambria is een kruising tussen verschillende orchideeën-geslachten die overal ter wereld hun oorsprong kennen. Rond 1900 ontwikkelde de Belg Charles Vuylsteke de eerste soort. Inmiddels zijn er tientallen Cambria-achtigen verkrijgbaar. Allemaal even mooi en bijzonder.

 

 

 

Verzorging Cambria:

  • De Cambria gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15-25°C.
  • Zet de Cambria op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht en niet dichtbij een verwarming.
  • Geef de plant 1-2 keer per week water op kamertemperatuur, of dompel ‘m wekelijks 10 minuten onder in lauw water en laat ‘m daarna uitlekken.
  • Haal de bloemstengel na de bloei volledig weg. De Cambria ontwikkelt dan nieuwe scheuten en gaat na een paar maanden opnieuw bloeien.

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

 

Volg ons op Instagram, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.