Win een orchideeënarrangement voor Moederdag

Op zoek naar een speciale manier om Moederdag te vieren? Orchideeën zijn een prachtige en betekenisvolle keuze, die staan voor liefde, schoonheid en kracht – net als de geweldige moeders in ons leven. Een orchidee cadeau geven is de perfecte manier om je moeder te laten zien hoeveel je haar waardeert. En wist je dat ze weken – vaak zelfs maandenlang – bloeien? Als je voor een orchidee gaat, heb je een iconische plant waar je lang plezier van zult hebben!

 

Win een orchideeënarrangement

Om deze Moederdag dit jaar extra speciaal te maken verloten wij 5x een prachtig orchideeënarrangement inclusief waterreservoir om het water geven nóg makkelijker te maken. Wil jij kans maken op dit kleurrijke arrangement t.w.v. 85 euro? Laat dan een comment achter onder deze post op Instagram of deze post op Facebook en wie weet win jij deze prachtige orchideeën! De actie loopt tot en met 8 mei.

 

Symbolische waarde

Orchideeën hebben een speciale betekenis: ze staan voor liefde, schoonheid en kracht. Een persoonlijk cadeau om je moeder te laten weten dat je van haar houdt. Heeft ze een lievelingskleur? Is het ingetogen en sereen of meer uitbundig en helder? Met meer dan 25.000 soorten is de orchideeënfamilie een van de grootste plantenfamilies op aarde. Elke plant is uniek en heeft zijn eigen betekenis, perfect om een orchidee te vinden die past bij de stijl en persoonlijkheid van je moeder.

 

Lees ook: De betekenis van een orchidee

 

 

Vrouwelijkheid, vrede en vriendschap

Je moeder, schoonmoeder of oma verrassen met een orchidee is een geweldige manier om je liefde voor haar uit te drukken. De bekendste orchidee is de Phalanaenopsis (vlinderorchidee), die elegantie en vrouwelijkheid symboliseert. De blauwe Vanda daarentegen is zeldzaam en symbolisch, staat in India voor vrede en wordt alleen verkocht bij gespecialiseerde bloemisten of tuincentra. De Dendrobium orchidee betekent in het Grieks “leven in een boom”. Deze orchidee is een buitengewoon symbool geworden voor liefde, verfijning, schoonheid, charme, vruchtbaarheid en bedachtzaamheid.

 

 

Orchideeën en verzorging

Een orchidee is een perfect cadeau! Zelfs voor moeders die niet zo van tuinieren houden, want orchideeën zijn erg makkelijk te verzorgen. Het enige wat de plant nodig heeft is licht, een temperatuur van 15-25 graden en één keer per week water. Je kunt ze water geven door ze 10 minuten in een laagje water te laten staan. Laat hem uitleggen en hij kan weer terug in de sierpot. Met deze tips maak je de orchidee en je moeder erg blij.

 

Volg ons op Instagram, Tiktok, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.