Het is nooit saai bij interieurstyliste en blogger Thuis bij Eef

Ken jij interieurstyliste Evelien? Sinds 2020 is zij actief op Instagram als @Thuis.bij.Eef. Wij vroegen haar om aan de slag te gaan met orchideeën. Het resultaat vind je terug op Eveliens Instagramkanaal en natuurlijk op het onze: @Orchidsinfo. Een goede reden om eens nader kennis te maken!

Orchideeën bij blogger Thuis bij Eef

Wie een blik werpt op haar Instagramkanaal ziet direct dat Evelien anders dan anders is. Haar interieur is kleurrijk en gedurfd. Evelien: “Waar veel mensen voor wit kiezen, kies ik juist voor bijvoorbeeld roze, oranje en paars. Geen tijd voor saaiheid! Momenteel staat mijn huis vol met verschillende orchideeën, net als bij mijn oma vroeger. Ze hebben prachtige, elegante bloemen en zijn echte eyecatchers in huis. De vlinderorchidee (Phalaenopsis) en blauwe Vanda kende ik al, maar het is zo leuk om nieuwe soorten te ontdekken. Bijvoorbeeld de tijgerorchidee (Oncidiumdie echt power uitstraalt of de bijzondere spinorchidee (Brassia). Die had ik nog nooit gezien, maar je blijft kijken naar de geweldig mooie bloemen.”

 

 

In Eveliens huis staan de orchideeën onder meer in de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Evelien: “Overal waar voldoende daglicht is, kun je planten neerzetten. Het enige waar je op moet letten is dat je orchideeën niet een plekje in de volle zon geeft. Het watergeven is super eenvoudig. De truc is om niet te veel water te geven. Het makkelijkste is om je orchidee wekelijks een kwartiertje in het water onder te dompelen, even laten uitlekken en weer terug in de sierpot zetten. Voor de rest is het vooral volop genieten en gaan ze maandenlang mee!”

 

 

Omdat de orchidee symbool staat voor geluk, is het een ideale plant om cadeau te geven. Evelien: “Een leuke aanleiding om vrienden en vriendinnen te verrassen met deze hippe plant, maar natuurlijk ook een mooie plant om als verjaardagscadeau te geven. En hoewel wit een veilige kleur is, misschien toch maar eens een keer kiezen voor een uitgesproken kleur zoals knalpaars of zuurstokroze!”

 

 

Meer weten en zien van Eveliens kleurrijke interieur? Volg haar dan op Instagram via @Thuis.bij.Eef. Ook op ons Instagramaccount @OrchidsInfo zul je regelmatig foto’s voorbij zien komen.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.