Orchideeën bij blogger Dutchguy84

Klaas’ favoriete vakantiebestemming is Azië, een van de natuurlijke habitats van de orchidee. Niet meer dan logisch dat de plant ook in zijn Amsterdamse grachtenpand te vinden is. Zijn woning ziet er overigens altijd tiptop uit. Maar als je Klaas volgt op Instagram (@Dutchguy84) had je dat natuurlijk al lang ontdekt. Wij gingen in gesprek over interieur, stijl en… orchideeën. Dit is wat Klaas te zeggen heeft:

 

Orchideeën bij blogger Dutchguy84

Ik woon nu ruim anderhalf jaar in Amsterdam. Het interieur heeft een complete metamorfose ondergaan. De vorige bewoners hielden van kleurrijk en veel tierlantijnen, terwijl ik mijn stijl het beste Urban Boho kan noemen. In basis gebruik ik altijd neutrale kleuren en om het spannend te houden mix ik verschillende vormen en materialen met elkaar. Ook hou ik ervan om planten in huis te hebben.

 

 

Orchideeën hebben een natuurlijke elegantie waarmee je het interieur een luxe uitstraling geeft. Ik heb ze zelf al jaren in huis, meestal in de kleur wit. De delicate en elegante uitstraling van de orchidee past heel goed in mijn interieur. De contrasten met de meubels is echt perfect. Je ziet het vooral goed op mijn houten eettafel daar heb ik de vlinderorchidee (Phalaenopsis) in verschillende formaten bij elkaar in een betonnen sierpot gezet. Die heeft een vierkante vorm en dat geeft een mooie combinatie met de rondingen van de orchidee. Ook door kleine en grote planten met elkaar te mixen krijg je een extra spannend effect. Hoewel de vlinderorchidee mijn favoriet is, heb ik ook andere soorten in huis zoals de Zygopetalum en de tijgerorchidee (Oncidium). Bij de orchidee denk ik eigenlijk meteen aan Azië waar ik graag naar op vakantie ga. En ook aan mijn zus, die is ook dol op orchideeën.

 

Foto: Dutchguy84

 

Omdat de orchidee symbool staat voor geluk, is het een ideale plant om cadeau te geven. Evelien: “Een leuke aanleiding om vrienden en vriendinnen te verrassen met deze hippe plant, maar natuurlijk ook een mooie plant om als verjaardagscadeau te geven. En hoewel wit een veilige kleur is, misschien toch maar eens een keer kiezen voor een uitgesproken kleur zoals knalpaars of zuurstokroze!”

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Klaas Hogeweg (@dutchguy84)

 

Het fijne van orchideeën is ook dat ze eigenlijk heel makkelijk zijn. Zolang de planten op een plekje staan met voldoende daglicht, maar geen volle zon, is het enkel een kwestie van wekelijks een klein beetje water geven. Je kunt er vervolgens echt maandenlang van genieten.

 

Benieuwd naar het interieur van Klaas? Volg hem op Instagram via @Dutchguy84. Ook op ons Instagramaccount @OrchidsInfo zul je regelmatig foto’s voorbij zien komen.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.