Het belang van een groene werkomgeving

Een groene werkomgeving heeft veel voordelen. Niet alleen qua looks, maar ook qua werk. Planten kunnen namelijk de productiviteit verhogen, creativiteit versterken en het welzijn positief beïnvloeden. Als dat geen goede redenen zijn voor een kantoor make-over met planten? En dat waren nog niet eens alle voordelen, dus lees snel verder.

Lees ook: Fleur je thuiswerkplek op met orchideeën: 3 ideeën

 

Het belang van een groene werkomgeving

Het toevoegen van groen aan je werkomgeving heeft direct positieve effecten. Sommige planten helpen namelijk de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof vrij te geven. Dit kan helpen bij hoofdpijn, vermoeidheid en irritatie van de luchtwegen.

 

 

Daarnaast zorgt het kijken naar groen voor een rustgevend effect en kan het bijdragen aan een vermindering van stress. Studies hebben aangetoond dat werknemers in een groene omgeving zich over het algemeen gelukkiger en tevredener voelen.

 

 

Orchideeën zijn ideaal voor een werkomgeving, omdat ze makkelijk te verzorgen zijn en lang meegaan. Met minimale inspanning kun je er jarenlang van genieten!

Een belangrijke stap om je orchidee zo lang mogelijk in bloei te houden, is water geven. Haal de orchidee uit de sierpot en zet ‘m 5 – 10 minuten in een bakje met water, zodat de wortels het water kunnen opnemen. Haal de orchidee eruit, laat ‘m even uitlekken en zet hem daarna weer terug in de sierpot. Doe dit het liefst één keer per week.

 

 

Enne, kijk eens wat een verschil orchideeën op een werkplek maken? Naast alle bovengenoemde voordelen, zorgen planten voor sfeer en geven ze kleur aan een ruimte.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OrchidsInfo (@orchidsinfo)

 

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.