Boost je wellbeing met langbloeiende kleurrijke orchideeën

Planten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook nog eens goed voor het (leef)klimaat van de omgeving. Groen in binnenruimtes heeft een positief effect op de gezondheid en het algehele wellbevinden van mensen. In dit artikel duiken we dieper in de positieve effecten van kamerplanten en een aantal kleurrijke voorbeelden hoe je langhoudende orchideeën in je interieur kunt stylen.

 

Zo boost je je wellbeing met orchideeën

 

De positieve effecten van kamerplanten

Binnengroen zuivert de lucht en verlaagt concentraties CO2 en vluchtige organische stoffen waardoor het binnenklimaat frisser en gezonder wordt. Daarnaast zorgen planten door de verdamping ervoor dat de lucht binnen minder droog is, waardoor je minder snel last hebt van hoofdpijn en een betere concentratie hebt. Dit alles zorgt ervoor dat kamerplanten een boost geven aan je concentratie, focus en productiviteit. Een must voor je interieur dus!

 

 

Een gezonde werkomgeving

Ook in en om het kantoor en andere werkplekken is het goed voor het klimaat om planten te integreren. Planten in de kantoorruimte verminderen stress en verbeteren het concentratievermogen. Daarnaast zorgen ze voor een hogere tevredenheid met die werkplek. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en het algehele welbevinden van medewerkers en bezoekers. Het draagt ook bij aan concentratievermogen, stressreductie en een hogere arbeidsproductiviteit.

Lees ook: Fleur je thuiswerkplek op met orchideeën: 3 ideeën

 

schönes Homeoffice

Foto: Mooiwatplantendoen.nl

 

Kortom, genoeg redenen om je woon- en werkomgeving te voorzien van een dosis bloeiende kamerplanten. We geven je wat inspiratie hoe je gemakkelijk deze ruimtes kunt vergroenen met bloeiende kamerplanten zoals orchideeën.

 

 

Volg ons op InstagramFacebook, of Pinterest voor meer styling- en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.