De 3 leukste trends voor je orchidee!

Vaak zie je de orchidee in een glazen pot, dit komt omdat veel mensen denken dat de wortels licht nodig hebben. Dit is echter niet nodig, het is namelijk het belangrijkste tijdens de opkweekfase bij de kweker en op de winkelvloer, als de plant in bloei staat jouw thuis is dat minder belangrijk, dus een ondoorzichtige sierpot gebruiken is geen probleem.
Orchids Info heeft 3 leuke trends gespot om je orchidee nóg mooier te maken dit jaar:

trend 1: de hoogte in met je orchidee

Trend 1: Met je orchidee de hoogte in

Zet je orchidee eens op een leuke standaard, zo hoef is het niet nodig deze op een randje in de vensterbank te zetten, zodat de orchidee genoeg (indirect) licht krijgt, maar ben je veel flexibeler met de plek waar je hem neerzet.

met je orchidee de hoogte in
Links: Intratuin, Rechts: Bol.com

Ook zijn we erg fan van de Orchid Twister van Francois Hannes. Zo zet je al je orchideeën op een creatieve manier bij elkaar op 1 plek, maar staan ze elkaar niet in de weg.

Orchid Twister van Francois Hannes

Trend 2: tuinieren in huis

Trend 2: Binnen tuinieren

Vind je het leuk om te tuinieren, maar heb je gebrek aan buitenruimte? Maak dan eens een leuk plantenstuk! Dit kan met verschillende orchideeën, maar natuurlijk ook met verschillende planten. Dit wordt zeker weten het pronkstuk in huis!

In de onderstaande video leggen we uit hoe je zo’n prachtig bloemstuk maakt:

De zusjes van Sostrene Grene hebben een prachtige mand voor het plantenstuk, of kijk eens bij Intratuin voor de artstone kunststof shaal, zoals in de video:

tuinieren in huis met je orchidee
Links: https://ap.lc/LUps2, rechts: https://ap.lc/CE2Ck 

trend 3: match met je orchidee

Trend 3: Match met je orchidee

Orchideeen heb je in zoveel leuke kleuren, waarom zou je de pot niet matchen? Kijk hiervoor goed naar de verschillende kleuren van de bloem en zoek hier de perfecte match bij!

match kleuren met je orchidee
Links: Afbeelding van Pinterest Green Bubble, rechts: https://ap.lc/oe4e5

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.