Hare Majesteit Koningin Máxima naar Masterly in Milaan tijdens tentoonstelling Nederlandse orchideeën

Van 18 tot en met 23 april verfraaien honderden orchideeën het Nederlandse paviljoen Masterly tijdens de Salone del Mobile in Milaan. De ‘Salone’ is wereldwijd dé internationale designbeurs, met presentaties in het beursgebouw en door de hele stad Milaan. Masterly laat een compleet en gevarieerd designveld zien met relevant werk van architecten, meubel-, textiel-, bouw- en accessoirebedrijven, ontwerpers, kunstenaars, ambachtslieden, galeries en vakscholen voor design en interieur. Orchids Info is wederom geselecteerd om een rijk assortiment van de hoogste kwaliteit Nederlandse orchideeën tentoon te stellen.

 

 

Koningin Máxima naar opening Masterly

Hare Majesteit Koningin Máxima komt op dinsdag 18 april naar de officiële opening van de zevende editie van Masterly. In het Palazzo Giureconsulti – naast de beroemde dom van Milaan – zijn door curator Nicole Uniquole de prachtige collecties van ruim tachtig Nederlandse interieurontwerpers en -bedrijven bijeengebracht.

 

Hare Majesteit Koningin Máxima | Photo: RVD Jeroen van der Meyde

 

 

Nicole Uniquole: ‘Het is een bijzonder grote eer dat Hare Majesteit Koningin Máxima dit jaar Masterly bezoekt. Nederland is één van de grootste spelers tijdens de Milan Design Week en het feit dat de koningin een uitgebreid bezoek aan Milaan brengt onderstreept voor mij het belang van Dutch Design in binnen- en buitenland. Ik ben daarnaast heel erg blij met de nieuwe locatie van Masterly als nieuw decor voor de collecties van meer dan tachtig Nederlandse ontwerpers en bedrijven’.

 

Nicole Uniquole | Photo: Renata Dutree | Couturier: Edwin Oudshoorn | Make-up: MUAH

 

Het Palazzo

Masterly – the Dutch in Milano is tijdens de Salone del Mobile gesitueerd in Palazzo dei Giureconsulti, bekend als het Palazzo met de toren. Het is de meest elegante, iconische en centraal gelegen locatie van de stad, op letterlijk een paar passen afstand van het Piazza del Duomo. Vijfhonderd jaar historie geven een onschatbare gelaagdheid en meerwaarde aan de ruimtes. De gewelven, het monumentale trappenhuis, het stucwerk, de decoraties en de historische lichtinval zijn bewaard gebleven in de verschillende presentatieruimtes. Het Palazzo is het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp.

 

Photo: Nicole Marnati

 

Orchideeën en design: een perfecte match

Dat orchideeën en design perfect samengaan zal tijdens de Salone del Mobile weer duidelijk worden. Honderden orchideeën zullen het elegante en iconische palazzo op indrukwekkende wijze kleur en leven geven. Metershoge installaties, ontworpen door de Nederlandse kunstenaar en decorontwerper Tom Potsma, worden volgehangen met allerlei soorten orchideeën. Een week lang kunnen bezoekers de hoogste kwaliteit, langhoudende Nederlandse orchideeën aanschouwen, maar ook na het evenement kan er nog lang van de orchideeën genoten worden. Op 23 april – de laatste dag van het evenement – worden alle orchideeën weggegeven aan de inwoners van Milaan. Deze jarenlange traditie is een blijk van waardering voor de gastvrijheid van de stad en zo krijgen de orchideeën een prachtig tweede leven.

Bekijk hier de aftermovie van Masterly 2022:

 

Masterly vindt plaats van 18 tot en met 23 april Palazzo Giureconsulti op het Piazza Mercanti in Milaan, Italië. Meer informatie is te vinden: www.masterly.nu.

 

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.