Geef jezelf een energieboost met orchideeën

Orchideeën zijn niet alleen prachtige planten om naar te kijken, ze zijn ook luchtzuiverend, stressverminderend en geven energie. Voel jij de laatste tijd wat uitgeblust? Dan heb je vast wat aan deze tips om jezelf een energieboost met behulp van orchideeën te geven. Geniet ervan!

Geef jezelf een energieboost met orchideeën

 

Van badkamer tot spa

Neem een ochtend de tijd om je badkamer om te toveren tot een spa. Laat het bad vollopen, gebruik je favoriete badzout, zet een rustgevend muziekje op, steek wat kaarsen aan en zet een aantal orchideeën neer – als die daar niet al stonden. Studies van de afgelopen jaren hebben aangetoond dat mensen minder spanning ervaren als ze naar planten kijken. Perfect dus voor je home spa! En met hun spectaculaire bloemen brengen ze tegelijkertijd kleur, elegantie en een exotische touch in de badkamer. Daarnaast doen orchideeën het vanwege de hoge luchtvochtigheid extra goed in de badkamer. De meeste soorten orchideeën zijn namelijk oorspronkelijk afkomstig uit tropische regenwouden. Let er alleen wel op dat er genoeg daglicht in de badkamer komt.

Lees ook: Orchideeën in de badkamer voor een oase van welzijn

 

 

Besteed aandacht aan je orchideeën

Na jezelf uitgebreid te verzorgen in je home spa, zijn je orchideeën aan de beurt! Haal dode bladeren weg, stof de groene bladeren af zodat ze weer voldoende zonlicht op kunnen nemen en geef je orchidee water. Door je planten met volle aandacht te verzorgen, kun je even nergens anders aan denken. Je orchideeën zullen je dankbaar zijn, en dat uiten door extra mooi te groeien. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat jij jezelf hier ook beter door voelt!

 

orchideeën in badkamer

 

Lees ook: Zo creëer je een orchideeënjungle

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.