Orchideeën in de badkamer voor een oase van welzijn

Hoewel de badkamer geen plek is waar we meerdere uren per dag doorbrengen, is het wel een van de belangrijkste kamers in huis. Hier beginnen we de dag en brengen we ’s avonds de laatste minuten door voordat we naar bed gaan. We verfrissen ons onder de douche of ontspannen in een rustgevend bad. Een badkamer met een zo aangenaam mogelijke sfeer, komt ons welzijn en ontspanning ten goede. Maar hoe creëer je sfeer in deze betegelde en veelal functionele ruimtes? Lees dit artikel om meer te weten te komen over orchideeën in de badkamer voor een oase van welzijn.

 

 

Orchideeën in de badkamer voor een oase van welzijn

Studies van de afgelopen jaren hebben aangetoond dat mensen minder spanning ervaren en sneller herstellen als ze naar planten kijken. Dus wat ligt er meer voor de hand dan stylen met natuurlijk groen? Orchideeën zijn daarbij ideaal voor in de badkamer! Met hun spectaculaire bloemen brengen ze tegelijkertijd kleur, elegantie en een exotische touch in de badkamer.

 

Lees ook: Fleur je thuiswerkplek op met orchideeën: 3 ideeën

 

Hoge luchtvochtigheid en warmte geen probleem

Met meer dan 25.000 soorten behoren orchideeën tot de grootste familie in het plantenrijk. Het is dankzij kweeksuccessen dat we nu onze huizen kunnen decoreren met tal van deze schoonheden. Omdat de meeste soorten oorspronkelijk afkomstig zijn uit de tropische regenwouden, doen ze het goed met de hitte en hoge luchtvochtigheid in badkamers. Nog een voordeel: ze houden van licht, maar hoeven niet per se op de vensterbank te staan. Zo kun je ze gerust een plekje in de badkamer geven waar ze goed tot hun recht komen, terwijl het badkamerraam vrij kan blijven om regelmatig te luchten.

 

 

Het feit dat er in veel badkamers vrij weinig ruimte is, is geen probleem voor orchideeën. Ze zijn er al vanaf zo’n tien centimeter hoog, oplopend tot zo’n 45 centimeter. Orchideeën redden het met een relatief kleine pot en groeien niet bijzonder groot. Dus zelfs in de kleine badkamers passen ze prima. Zelfs met de kleinste orchidee heb je maandenlang een exotische bloemenpracht. Je zou kunnen zeggen: orchideeën transformeren elke badkamer in een oase van welzijn!

 

Lees ook: Zo creëer je een orchideeënjungle

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.