Elke dag Happy Monday bij bloggersduo Leoni en Tineke

Onlangs gingen de enthousiaste zussen Leoni en Tineke van Happy Monday Blog aan de slag met orchideeën. Ze zijn beiden fotograaf, hebben veel gevoel voor styling en houden van bloemen en planten. Leoni en Tineke bellen elkaar elke maandag om bij te praten. Vandaar dat hun blog Happy Monday heet. Wie hun blog of Instagramkanaal volgt, heeft de resultaten kunnen bewonderen. Daar word je toch elke dag happy van? Lees verder voor inspiratie!

Lees ook: Fleur je thuiswerkplek op met orchideeën: 3 ideeën

 

 

Licht en ruimte

De huizen van de zussen staan weliswaar meer dan 50 km van elkaar, maar dat zou je niet zeggen als je de interieurs ziet. Het ene lijkt een verlengstuk van het andere want Leoni en Tineke houden allebei van een rustige stijl met veel licht en ruimte. Witte muren vormen de basis samen met een grijze of houten vloer.

 

 

In het interieur wordt veel gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen zoals rotan, riet, linnen en wol. Dat zorgt voor een warme, uitnodigende sfeer. Als je de interieurfoto’s op hun blog of Instagramkanaal bekijkt, let dan ook op de deuren. Leonie en Tineke hebben een liefde voor oude exemplaren.

 

 

Bonte mix

In rustige, lichte interieurs komen orchideeën goed tot hun recht. De kleuren van de verschillende bloemen lijken nog intenser. Om blikvangers te creëren, staan de orchideeën niet her en der verspreid in huis, maar gegroepeerd in potten. Hoewel Leonie en Tineke voor een bonte mix van gele, roze en witte orchideeën kozen, blijft het geheel een rustige uitstraling hebben. Dat komt bijvoorbeeld door de potkeuze. Die zijn veelal wit. Saai? Welnee, door de verschillende vormen en structuren is er geen sprake is van eentonigheid. Behalve in witte potten hebben de exotische bloeiers ook een plekje gekregen in manden van zeegras en houten kratjes.

 

Foto: Happy Monday Blog

 

Benieuwd naar het blog van Tineke & Leonie? Breng dan eens een bezoekje aan happymondayblog.nl en volg ze vooral op Instagram via Happymonday.blog.

 

Wil je meer weten over de verzorging van orchideeën? Klik dan hier.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.