Orchideeën stijlideeën voor een bloeiende kersttafel

Je kersttafel aankleden met bloeiende planten zoals orchideeën kan een feestelijk en natuurlijk tintje geven aan je kerstdecoratie. Hier zijn enkele ideeën om orchideeën te integreren in je kersttafel decoratie om dit jaar de show te stelen tijdens het kerstdiner. Lees verder en laat je inspireren voor orchideeën stijlideeën voor een bloeiende kersttafel.

 

Een eettafel vol kleur

De eettafel is een plek waar je met dierbaren samenkomt. Een plek die, zeker tijdens de feestdagen, extra aandacht en decoratie verdient! En hoe kun je dat nou beter doen dan met orchideeën in warme, vrolijke kleuren? Creëer bijvoorbeeld kleinere groepjes door de planten te combineren met takjes en kaarsenhouders.

Lees ook: Een kerstboom van orchideeën

 

 

Wil je echt uitpakken? Dan kun je gaan voor een centerpiece door meerdere orchideeën bij elkaar te zetten op tafel.

 

Foto: Mooiwatplantendoen.nl

 

Heb je op tafel niet zoveel ruimte? Dan kun je er ook voor kiezen om een prachtig stuk naast de tafel te zetten. Bijvoorbeeld in de vensterbank, op een pilaar of een krukje. Zo heb je toch een prachtige aankleding, maar kun je elkaar nog gemakkelijk zien. En blijft er genoeg ruimte over voor het eten. Ook niet onbelangrijk!

 

 

 

Orchidee naamkaartjes

Wie zit waar deze kerst? Dat is met de zelfgemaakte orchideeën naamkaartjes geen verassing meer. Met deze originele naambordjes weten jouw gasten direct hun plek te vinden én staat er een leuk cadeautje voor ze klaar. Want achteraf neemt iedereen de mini orchidee met hun naam eraan natuurlijk mee.

DIY: orchidee naamkaartjes voor het kerstdiner maken

 

 

Schoonheid die blijft

De orchideeën bloeien weken, vaak maandenlang, dus na de feestdagen kunnen de orchideeën gewoon een ander plekje krijgen. Of de plek overnemen waar de kerstboom stond. Zo heb je meteen een mooie opvulling voor de lege plek.

 

Op zoek naar meer inspiratie voor kerst DIY’s? Lees dan ook: DIY: zo maak je 5 leuke kerstdecoraties met orchideeën

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.