Kerstboom eruit, kamerplant erin

Na een gezellige kerstperiode en een feestelijke oudejaarsavond, is het in januari tijd om de kerstversiering en de kerstboom de deur uit te doen. Maar dan blijft er ineens wel een heel ongezellig huis achter. Vooral de plek waar de kerstboom stond oogt erg kaal. Gelukkig is dit gemakkelijk te verhelpen met kamerplanten. Lees snel verder voor een aantal leuke ideeën.

Lees ook: Zo houd je je orchideeën fit en vitaal deze winter

 

Kerstboom eruit, kamerplant erin

Volgens de traditie wordt de kerstboom op 6 januari opgeruimd. Maar wat doe je met de lege plek die je daarmee achterlaat? De oplossing is gelukkig heel eenvoudig: groen. Groen wordt gezien als de kleur van leven, vernieuwing, natuur en energie. Daarnaast staan kamerplanten gezellig en word je er vrolijk van. Dus: kerstboom eruit, kamerplant erin!

Zet bijvoorbeeld een opvallende kamerplant op de plek waar de kerstboom stond. Een orchidee is een mooi alternatief!.

 

Foto: Anthura

 

Je kunt voor één plant kiezen, of voor meerdere planten waarmee je een plantenhoekje maakt. Zeker als je een grote kerstboom had, is dit een goed idee om de leegte op te vullen. Zo begint het nieuwe jaar gelijk groen!

 

Kerstboom eruit, kamerplant erin

 

Kies een aantal bijzondere soorten orchideeën uit en maak dat de eyecatchers van de ruimte. Wedden dat je de kerstboom zo vergeten bent?

 

Kerstboom eruit, kamerplant erin

 

Meer verzorgingstips? Je leest ze hier!

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.