Orchidee van de maand: de Miltonia

Iedere maand zetten wij een orchidee in het zonnetje met de ‘Orchidee van de maand’. Deze maand is de Vanda de ‘Orchidee van de maand’. Alsof Matisse en Monet samen gingen kweken en een heel goede dag hadden. Het eerste wat opvalt aan Miltonia zijn de schitterende bloemen, vol verfijnde patronen, sprankelende lijnen en bijna cartooneske stippels. Het tweede opvallende is de rijkdom aan kleuren: miss Miltonia hult zich graag in bruin, karmozijn, scharlaken, paars, wit en geel. Miltonia is een van de weinige orchideeën waarvan sommige soorten geuren.

 

 

Styling

Miltonia heeft stevige groene bladen die best een robuuste basis kunnen hebben voor een mooi contrast met de elegante bloem. Experimenteer met verschillende vormen: een oude kan of een originele vaas kunnen bijvoorbeeld ook als sierpot.

 

Verzorging Miltonia orchidee

De Miltonia heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar verdraagt geen direct zonlicht. In het voorjaar en de zomer moet de Miltonia worden afgeschermd tegen de zon. De Miltonia bloeit vijf tot zes weken. Het is belangrijk om de Miltonia constant matig vochtig te houden, het substraat mag niet droog komen staan. Een tot twee maal per week dompelen in lauwwarm water geeft het beste resultaat. (Let op: haal de plant niet uit zijn binnenpot). Laat de Miltonia orchidee goed uitlekken voordat deze wordt terug geplaatst. Geef in de zomerperiode een keer per maand (orchideeën)voeding mee met het water en in de winterperiode één keer per twee maanden. De Miltonia kan in de zomer ook in de tuin of op het balkon gezet worden, mits in de schaduw. De ideale temperatuur licht tussen 15°C en 25°C.

 

Orchidee van de maand

Iedere maand stellen wij u voor aan een nieuwe orchidee van de maand. Benieuwd welke orchidee er de volgende maand aan bod komt? Bekijk het maandenoverzicht.

 

Volg ons op InstagramFacebook, of Pinterest voor meer styling- en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.