5x leuke paasdecoratie ideeën om zelf te maken

Pasen staat voor de deur! Tijd om je woning paasklaar te maken. Natuurlijk kun je dat doen door middel van paastakken en eieren verven, maar het is ook wel eens leuk om andere paasdecoratie neer te zetten of zelfs te maken. In dit artikel delen we 5 leuke ideeën!

5x paasdecoratie maken

 

Orchidei

Mini orchideeën zijn ideaal om als paasdecoratie te gebruiken, omdat ze niet zoveel plek innemen. De tafel staat waarschijnlijk al vol met een uitgebreide paasbrunch! Zet de kleine plantjes bijvoorbeeld in lege eierschalen, en je hebt een hele makkelijke maar sfeervolle paasdecoratie.

 


Bron: https://pin.it/1ajEDXF

 

Pasen centrepiece

Als je lege eierschalen aan elkaar lijmt, kun je er een krans van maken! Hoe leuk? Leg wat mos in het midden, zet wat bloemen in de eierschalen en het ziet er meteen gezellig uit. Klik hier voor de DIY.

 

 

Van ei naar kaars

Een ander leuk idee met lege eierschalen: als mini kaarsenhouders gebruiken! Begin met het spuiten van de eierdoos in een kleur naar keuze. Pel de eierschalen tot de helft open, zodat er waxinelichtjes inpassen. Als de eierdoos droog is leg je er wat mos in, vervolgens de eierschalen met daarin waxinelichtjes en voeg hier en daar nog wat extra versiering toe. Klik hier voor de DIY.

 

Orchidee kokedama

Nog een leuke paasdecoratie met een orchidee: een kokedama. Dit maak je door mos rond de kluit van de plant te wikkelen. Gebruik een orchidee in een leuke paaskleur om het helemaal af te maken. Klik hier voor de DIY.

 

 

Paashaas servetten vouwen

Je moet het net even doorhebben, maar als je eenmaal weet hoe je servetten in paashazen vouwt worden ze de eyecatcher van de paastafel. Bekijk onderstaande video goed en je hebt het zo onder de knie! De DIY vind je hier.

 

Meer inspiratie nodig? Lees dan ook: De orchidee als eyecatcher op de paastafel

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.