Een fijne thuiswerkplek maak je met orchideeën

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, zeggen ze. Iets wat extra belangrijk is als je thuis werkt. Maar dat is niet het enige! Want een opgeruimd huis zorgt niet per se voor inspiratie. Wat daar wel bij helpt? Planten! Kamerplanten zorgen voor meer concentratie, focus en productiviteit. Een must voor een fijne thuiswerkplek dus!

Lees ook: Fleur je thuiswerkplek op met orchideeën: 3 ideeën

 

Een fijne thuiswerkplek maak je met orchideeën

Of je nou een heuse home office of kleine thuiswerkplek tot je beschikking hebt: de mogelijkheden zijn eindeloos. Want planten zijn er in allerlei soorten en maten! Zo doen twee Brassia orchideeën op je bureau al wonderen. Met de bizarre bouw en de smalle, iets krullende bloemlinten is dit een unieke orchidee, waar je je ogen niet vanaf kunt houden. Bijkomend voordeel: ze ruiken heerlijk.

 

Een fijne thuiswerkplek maak je met orchideeën

 

Pop of colour

Het bijzondere van de orchidee is dat hij het hele jaar door bloemen geeft. De meeste orchidee soorten bloeien zo’n zes tot tien weken. Daarna komt een periode van rust, en daarna weer van bloei. Hierdoor is de orchidee ideaal om je thuiswerkplek mee op te fleuren: je kunt er het hele jaar door van genieten!

Hieronder zie je de Phalaenopsis, de meest bekende orchidee soort. Vanwege de vorm van de bloemen, wordt deze soort ook wel ‘Vlinderorchidee’ genoemd. Ze komen in allerlei kleuren, waarmee ze voor een pop of colour in je home office zorgen!

 

schönes Homeoffice

 

De geur van orchideeën

Bij een werkplek in huis is het onderscheid tussen privé en werk soms moeilijk te maken. Geuren kunnen hierbij helpen. Kies voor je thuiswerkplek een geur die energie opwekt en de concentratie bevordert. Dit moet een andere geur zijn dan in de rest van het huis, zodat het verschil duidelijk is. Maak bijvoorbeeld zelf een huisspray met geurende orchideeën. Dat ruikt niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens leuk uit!

 

@orchidsinfo The orchid makes this home spray smell so good! #diy #roomspray #homespray #orchid #flower #interior #home #flowerscent #huisgeur #huisspray #orchidee #diyroomspray ♬ original sound – jaredjjenkins

Lees ook: DIY huisspray met geurende orchideeën

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.