François Hannes: ‘orchideeën zijn heel frivool’

“Sennah Studio bestaat inmiddels 10 jaar. We ontwerpen en realiseren interieurs. Dingen bedenken die anders en beter kunnen, dat is ons werk”.

Schetsen maken, tekeningen verzorgen, bijwonen van bouwvergaderingen tot en met de ‘finishing touch’ met decoratie en beplanting; we verzorgen het traject van A tot Z. We hebben onze eigen stijl ontwikkeld, vooral onze belijningen worden geprezen. Onze ontwerpen zijn redelijk sereen. De kunst is een basis te ontwerpen die klopt, zodat je zónder meubelen toch al een bepaalde sfeer hebt.

Inspiratie haal ik uit buitenlandse reizen. Daarnaast bezoek ik internationale fabrikanten die we vertegenwoordigen en de gerenommeerde meubelbeurzen in Milaan, Kortrijk en Parijs. Recent ben ik met een aantal chefs van sterrenrestaurants op culinaire reis naar Zuid-Korea geweest. Dat heeft op het eerste oog weinig met mijn vakgebied te maken, maar gesprekken met mensen die vol passie en vol overgave zitten vind ik inspirerend. Dat geeft lucht, dat geeft vrijheid om te denken.

Of ik nu een interieur vormgeef voor een woning of een restaurant, ik vind het belangrijk om natuur naar binnen te brengen. Niks werkt beter om een strenge belijning te doorbreken dan een plant of orchidee. Orchideeën zijn heel frivool én ze worden altijd geassocieerd met een bepaalde klasse.

Onlangs mochten wij het interieur van sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis opnieuw vormgeven. Op elke tafel staat één verse witte roos en in de vensterbanken staan auberginekleurige orchideeën. Dat lijken details, maar ze geven het interieur een bijzondere sfeer. Je mist meteen een stuk beleving als je die bloemen weghaalt.

Ik zal zelden vooraf in een ontwerp al bloemen of planten intekenen, want styling doe je als laatste. Dan pas zie je waar de ruimte om vraagt. Soms laat ik een assortiment met bloemen, planten en decoratiematerialen komen. Daar gaan we dan net zo lang mee aan de slag tot we het ‘yes-gevoel’ hebben!”

François Hannes
Interieur ontwerper

www.francoishannes.nl

François Hannes is gepassioneerd en gedreven door schoonheid. Zijn stijl van werken en ontwerpen wordt onder een steeds groter wordende groep mensen nationaal en internationaal gewaardeerd.
De creativiteit, no-nonsense houding, gedrevenheid en zijn bouwkundig inzicht maken hem tot een ontwerper van hoog niveau

Afbeeldingen
Klik op onderstaande thumbs om de afbeeldingen groot te bekijken.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.