Orchidee van de maand: Cattleya

Iedere maand zetten wij een orchidee in het zonnetje met de ‘Orchidee van de maand’. Deze maand is de Cattleya de ‘Orchidee van de maand’. Cattleya ziet eruit alsof ze net een show in Las Vegas heeft gegeven in een minirok met ruches en grote bloembladen als vleugels. Door haar uitgelaten verschijning staat ze bekend als de koningin der orchideeën. Ze is opvallend, kleurrijk en heeft de perfecte wauwfactor in exotische vorm en verschijning.

 

 

Styling

De kleurrijke opvallende bloemen van Cattleya komen het best tot hun recht in een sobere pot, van bijvoorbeeld zwart geglazuurd aardewerk of Japanse lak.

 

Verzorging Cattleya Orchidee

De Cattleya houdt van een lichte standplaats, maar plaats hem niet in direct zonlicht. In de winter is één keer per week water geven voldoende. In de zomer mag dit, afhankelijk van de standplaats, iets vaker. Lauw water is het best voor de Cattleya. Dompel de Cattleya (gemiddeld 5-10 min.) tot er geen bubbels meer bovenkomen (Let op: haal de plant niet uit de binnenpot) en laat hem vervolgens goed uitlekken voor je hem terugzet. Geef de Cattleya orchidee één keer per maand (orchideeën)voeding. Voed de Cattleya in de winterperiode in totaal twee keer bij. De ideale temperatuur ligt tussen de 15°C en 25 °C.

 

Orchidee van de maand

Iedere maand stellen wij u voor aan een nieuwe orchidee van de maand. Benieuwd welke orchidee er de volgende maand aan bod komt? Bekijk het maandenoverzicht.

 

Volg ons op InstagramFacebook, of Pinterest voor meer styling- en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.