Pantone Radiant Orchid

Kleur van het jaar 2014!

Op donderdag 5 december maakte Pantone – de wereldwijde autoriteit op het gebied van kleur – de kleur voor 2014 bekend: PANTONE 18-3224 Radiant Orchid, een meeslepend, magisch en mysterieus paars geïnspireerd op de Orchidee.

“Een kleur die uitnodigt tot innovatie doordat hij de creativiteit vergroot”, aldus Pantone directeur Leatrice Eiseman. “Ook inspireert de kleur tot zelfvertrouwen en straalt hij vreugde, liefde en gezondheid uit. Een fijne kleur om in te wonen en werken óf om te dragen dus.”

Ieder jaar gaat Pantone op zoek naar de kleur van het jaar, die de creatieve disciplines als interieur, design, mode en grafisch ontwerp twaalf maanden lang zal beïnvloeden. Daarbij kijken de scouts ook naar minder vanzelfsprekende trendindicatoren als kunst, films die nog in de maak zijn en populaire reisbestemmingen.

Hoe je deze eye-catching kleur kunt toepassen in je eigen interieur? Natuurlijk met de pot Orchidee, deze zijn er in veel prachtige paarstinten. Radiant Orchid heeft een geweldig effect wanneer je het gebruikt naast olijf- of diepere kleuren groen, of wanneer je het combineert met turquoise, zeegroen of lichtgeel. Daarnaast leeft een neutrale ruimte waar voornamelijk grijs, beige en taupe zijn gebruikt, natuurlijk helemaal op. Eén ding is in ieder geval zeker, de warme kleur en de Orchidee geven weer nieuwe energie en zullen stralen in ieder interieur.

www.pantone.com

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.