Colors of the summer: last until fall

De orchidee staat bekend als de koningin van het plantenrijk. En wist je dat de bloeiperiode van orchideeën langer duurt dan bij andere soorten bloemen? Koop je nu een orchidee, in de zomer, dan kan je er gerust tot aan de herfst van genieten! Sommige orchideeën bloeien zelfs maandenlang!

 

De grote verscheidenheid aan orchideeën

De orchidee is één van de meest populaire bloeiende kamerplanten, met bloemen in allerlei soorten en maten. Hier zijn enkele verschillende soorten met hun bloeiperiode:

 

Lees ook: Mijn orchidee is uitgebloeid, hoe krijg ik ‘m weer in bloei?

 

Colors of the summer: last until fall

Orchidee Phalaenopsis

 

Phalaenopsis

De Phalaenopsis is de bekendste orchidee. Ze bloeien gemakkelijk acht weken tot maanden. Er zijn meer dan 20.000 verschillende soorten Phalaenopsis, die verschillen in kleur, hoeveelheid bloemen, lengte van de bloemstelen en het aantal takken dat de plant produceert. Lees meer over Phalaenopsis.

 

Orchidee Paphiopedilum

 

Paphiopedilum

De Paphiopedilum bloeit zes tot tien weken. Paphiopedilums worden ook wel eens venusschoentjes genoemd (in het Engels ladyslipper of slipper orchid, en in het Duits Frauenschuh). Deze orchidee dankt haar naam aan de schoenvormige lip. Circa zestig tot tachtig soorten behoren tot dit geslacht. Lees meer over de Paphiopedilum.

 

Orchidee Cambria

 

Cambria

De gemiddelde bloeitijd van Cambria orchideeën is zes weken. Ze zijn enorm gevarieerd in grootte en vorm: van anderhalve centimeter tot ruim tien centimeter en van stervormig tot bijna rond. De bloemen zijn mooi getekend. De kleuren bruin, rood en paars voeren de boventoon, maar er zijn ook roze, oranje en bruine Cambria orchideeën en zelfs een klein aantal witte en gele met bruinpaarse tekening. Lees meer over Cambria’s.

 

Orchidee: de puurste vorm van geluk

Met de orchidee haal je niet alleen een stijlvolle toevoeging in huis; je ervaart ook een geluksmoment uit de natuur. Dat orchideeën blij maken, blijkt uit consumentenonderzoek, waarbij de orchidee wederom de toppositie bereikt in de lijst kamerplanten die het geluksgevoel bevorderen. Voor de één vanwege de prachtige toevoeging in het interieur, voor de ander zit het in de lange houdbaarheid of de orchidee opnieuw in bloei krijgen.

 

Internationale Dag van de Orchidee

Verzorging

De exotische orchideeën zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens makkelijk te verzorgen. Elke week een dompelbadje van 10-15 minuten is voldoende om gemakkelijk 8 weken van je orchidee te genieten. Een paar tips:

  • Orchideeën houden niet van direct zonlicht
  • De ideale temperatuur ligt tussen de 16 en 25°C
  • Orchideeën houden zo nu en dan van plantenvoeding (een keer per maand)

Lees hier meer over de verscheidenheid en de verzorgingstips per orchidee.

 

 

Design

Met spectaculaire kleuren, opwindende vormen en adembenemende bloemen is de orchidee overduidelijk geen gewone plant. De orchidee geeft meteen allure aan een ruimte en is, tegen elke verwachting in, een zeer gemakkelijke plant. Weinig planten laten zich zo makkelijk samenvatten als de orchidee: puur, natuur, design en klasse!

 

 

Volg orchidsinfo op Instagram voor de beste tips & inspiratie!

 

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.