Dit zijn de bruilofttrends van 2022

Het bruiloftseizoen is volop gaande en we kunnen niet blijer zijn. Na een aantal jaar van onzekerheid, durven bruidsparen nu weer vooruit te kijken en all out te gaan. We kunnen de liefde weer vieren! Ga jij dit jaar trouwen? In dit artikel lees je de bruilofttrends van 2022 en doe je inspiratie hoe orchideeën hier perfect bij passen.

De bruilofttrends van 2022

Themakleur Very Peri

De Pantone kleur van 2022 is Very Peri, een mix van warm blauw en paars. Dit maakt het ook een trendy themakleur voor bruiloften. En dat kan gaan van een klein detail in het bruidsboeket tot een gehele paarse decoratie. Ondanks dat een strak kleurenpallet dit jaar niet zo in trek is, zien we deze kleur wel veel terug.

 

 

 

Intieme bruiloft

Een van de grootste bruilofttrends van 2022 is de intieme bruiloft, ook wel micro-bruiloft, micro-wedding of tiny-wedding genoemd. Dankzij de pandemie hebben veel stellen de charme van een intiem feest ontdekt. Niet omdat het moet, zoals de afgelopen jaren, maar omdat het kan. Bruidsparen kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit als het gaat om bruiloftsgasten. De gastenlijst bestaat dan ook uit max 40 namen, waarbij wordt gekozen voor mensen die een actieve rol in hun leven spelen. Bij deze bruiloft zouden micro-orchideeën heel goed passen. Micro van formaat, maar multi-flowered!

 

 

 

Over de top bruiloft

Aan de andere kant gaan veel bruidsparen – nu het weer kan – helemaal los. De over the top bruiloft komt weer terug! Kosten noch middelen worden gespaard om na de pandemie weer voluit te kunnen genieten. Denk aan een cocktailbar, oesterbar, candy station of parfumstation op de toiletten. Maar ook de meerdaagse bruiloft is in trek. Zo kiezen sommige bruidsparen ervoor te trouwen op een locatie waar hun gasten ook kunnen overnachten, om de volgende dag gezellig met elkaar te brunchen en na te praten. En bij over-the-top bruiloften hoort natuurlijk over-the-top decoratie. Met deze trend kun je dus groots gaan met bloemendecoraties.

Lees ook: DIY: Plantenstuk met orchidee

 

 

Duurzaamheid

We zagen het al in de trouwtrends van 2021, maar duurzaamheid blijft een hot topic. We zijn ons meer dan ooit bewust van onze ecologische voetafdruk en dat zie je tijdens bruiloften op verschillende manieren terug. Zo is de vintage stijl natuurlijk erg populair, maar ook bij bruiloften met een ander thema worden duurzame keuzes gemaakt. Denk aan save the dates en uitnodigingen die steeds vaker via de mail worden verstuurd, bruidskleding die gehuurd in plaats van gekocht wordt en van een volledig vega of zelfs vegan menu kijkt ook niemand meer op. Ook leuk: deco items die kunnen worden hergebruikt. Zoals kamerplanten die je daarna in huis zet, in plaats van kunstbloemen. In het geval van orchideeën is dat gemakkelijk. Aan het einde van de bruiloft kan iedereen er eentje (of meer) mee naar huis nemen. Tip: zorg voor tasjes zodat ze makkelijk te tillen zijn.

 

 

 

Bloemen

Bloemen zijn en blijven onmisbaar op een bruiloft. Niet alleen in het bruidsboeket, maar ook als decoratie op de locatie. De afgelopen jaren draaide het om ‘hoe groener, hoe beter’, maar dat is voorbij. In 2022 draait het om de bloem zelf! Daarnaast zijn gedroogde bloemen erg populair, zeker in combinatie met verse bloemen. Denk ook eens aan planten, die aan de zijkanten van het gangpad worden gezet. Is weer eens wat anders dan een bloemetje die aan de stoel wordt gehangen!

 

 

 

Huwelijksgasten pakken uit

We hebben lange tijd in onze pyjama en joggingbroeken thuis gezeten, waardoor we nu weer zin hebben om ons op te tutten. En zo ook voor de huwelijksgasten. Het is tijd om de mooiste kleding uit de kast te halen en af te stoffen. Overdressed zijn bestaat niet meer!

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.