Jan Jansen geinspireerd door de orchidee

Jan Jansen geinspireerd door de orchidee

Delft, 31 juli 2012 – Schoenenontwerper Jan Jansen presenteert vandaag de eerste schets voor zijn nieuwe voorjaarscollectie van 2013. Op deze schets is de ‘Orchid Shoe by Jan Jansen’ te zien, geïnspireerd op de potorchidee. De ‘Orchid Shoe by Jan Jansen’ is duidelijk herkenbaar doordat de schoen volledig belegd is met orchideebloemen. Daarnaast verwijst de enorme hak in het ontwerp naar het krachtige, elegante en tijdloze karakter van de potorchidee. De schoen zal begin oktober officieel worden gepresenteerd.

Jan Jansen zegt over zijn ontwerp: “De orchidee heeft mij altijd al geboeid en toen ik hoorde dat er een orchideesoort met de bijnaam Venusschoentje bestaat, stond het voor mij direct vast dat ik een schoen geïnspireerd op deze elegante plant zou willen ontwerpen. De orchidee kent vele soorten en variëteiten, en elke soort heeft weer zijn eigen bloemvorm, kleuren en unieke tekeningen. Ik heb me de afgelopen maanden dan ook omringd met zoveel mogelijk verschillende orchideeën om zo tot deze unieke schoen te komen. Ik denk dan ook dat ik met de Orchid Shoe een kunstwerk van de natuur voor thuis heb weten creëren.”

Over Jan Jansen

Karakter als basis. Eigenzinnig en onderscheidend. Dat is waar Jan Jansen voor staat. Bijzondere ontwerpen, vanuit ambachtelijke kennis van schoenmaken en vanuit passie ontwikkeld. De ontwerpen blijken vaak vooruitlopend én tijdloos te zijn. Gestart in de beroemde ateliers van Follie, D’Alco en Albanese in Rome begon hij aan de opbouw van een eigen collectie. Afwisselend werkte hij ook voor andere modehuizen, zoals Dior en Charles Jourdan. Ieder seizoen weer presenteren Jan en zijn team een sprankelende nieuwe collectie.

Jan Jansen is één van de bekendste schoenenontwerpers van Nederland en heeft eigen winkels in Amsterdam, Heusden-Vesting, Nijmegen en Maastricht. Daarnaast worden de schoenen op vele verkooppunten in Nederland en daarbuiten verkocht.

Voor meer informatie over Jan Jansen en zijn werk bezoek www.janjansen.com.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.