Nieuwe orchideeënsoort zoekt naam

Nieuwe orchideeënsoort zoekt naam

Een nieuwe orchideeënsoort is ontdekt. Heel uniek, want nieuwe soorten worden zelden gevonden. Iemand uit Taiwan heeft de tropische plant aangetroffen op het zonnige Hawaï. Deze nieuwe orchidee zal langzaam maar zeker geïntroduceerd worden door Nederlandse Orchideeënkwekers en verdiend net als haar zusje, de Phalaenopsis Orchidee, een passende internationale naam. Via Facebook roept Art of Life bloemen- en plantenliefhebbers op een naam te bedenken voor deze nieuwe orchideeënsoort. Meedoen is simpel en kan via het account van Orchidsinfo op facebook.

Geef deze nieuwe soort een nieuwe naam
Art of Life heeft vanmorgen een oproep geplaatst op hun facebookpagina waarin zij consumenten vragen een internationale naam te bedenken voor deze nieuwe elegante orchideeënsoort. Het unieke van deze nieuwe soort is de enorm grote lip die vanuit het hart van de bloem naar buiten is geklapt. Tot en met 12 augustus 2012 kan iedereen een naam voordragen door een suggestie achter te laten op het prikbord van orchidsinfo op facebook, bij voorkeur voorzien van een korte motivatie. Vervolgens buigt een vakjury bestaande uit 8 orchideekenners zich over de inzendingen en kiest een winnaar. De winnende naam zal internationaal worden gevoerd.

Unieke kenmerken
Elk jaar verschijnen er nieuwe varianten van bestaande orchideeënsoorten, maar een echt nieuwe soort is de afgelopen 10 jaar, niet meer gevonden. Dat de plant op Hawaï is gevonden is echter niet vreemd, aangezien Hawaï ook wel het orchideeëneiland wordt genoemd doordat er op het eiland vele soorten groeien. Dit nieuwe soort valt op doordat het bloemblad meer naar binnen groeit dan bijvoorbeeld bij de Phalaenopsis Orchidee het geval is. Daarnaast is het bloemblad steviger, klapt de lip vanuit het hart van de bloem naar buiten en zijn de bladeren van de plant anders qua vorm. Ook de Nederlandse telers zijn onder de indruk en gaan de plant als kamerplant kweken. De productie zal langzaam op gang komen, aangezien de groeitijd van de nieuwe orchidee bijna een jaar is!

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.