Orchidee van de maand: Cymbidium

Iedere maand zetten wij een orchidee in het zonnetje met de ‘Orchidee van de maand’. Deze maand is de Cymbidium de ‘Orchidee van de maand’. Een juichende fonteinvorm waaruit een indrukwekkende bloementak groeit: Cymbidium is de powerbabe onder de orchideeën. Haar spitse bladeren deinen onder lange trossen met vaak meer dan tien bloemen per stengel, in goudbruin, groen, roze, rood, wit en geel, met de lip als landingsplatform voor insecten. Bijzonder is dat ze bloeit in de winter, als haar soortgenoten vrijwel allemaal winterslaap houden.

 

 

Styling

Vanwege haar formaat is Cymbidium aan de topzware kant. Een stevige pot is geen overbodige luxe. Een sobere stijl staat haar het beste: zwaar keramiek, een holle boomstam of een hoge, moderne schaal versterken de persoonlijkheid van deze huiselijke diva.

 

Verzorging Cymbidium

Zet de Cymbidium op een lichte plaats, maar vermijdt direct zonlicht. Zorg voor frisse lucht, maar vermijdt tocht of kou. Bij voorkeur niet onder de 6oC. en geen extreme temperaturen. De beste temperatuur is tussen 13oC en 20oC. Bij voorkeur hebben de planten het ’s nachts wat koeler. De Cymbidium bloeit vier tot zes weken. Hoe warmer, hoe korter de Cymbidium bloeit. Eventueel kan de uitgebloeide plant naar buiten in de zomer op een schaduwrijke plaats. Begin september moet de Cymbidium in huis op een koele plaats gezet worden. Na aankoop de Cymbidium direct dompelen. Vervolgens één keer per week dompelen gedurende tien minuten. (Let op: haal de plant niet uit zijn binnenpot). Laat de Cymbidium goed uitlekken, voorkom overtollig water in de pot. Geef één keer per maand (orchideeën)voeding.

Lees hier meer over de Cymbidium

 

Orchidee van de maand

Iedere maand stellen wij u voor aan een nieuwe orchidee van de maand. Benieuwd welke orchidee er de volgende maand aan bod komt? Bekijk het maandenoverzicht.

 

Volg ons op InstagramFacebook, of Pinterest voor meer styling- en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.